Stamatović : Protest Čajetinaca 2.jula u Nemanjinoj

ZLATIBOR-Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će u znak nezadovoljstva  protiv odnosa aktuelne vlasti prema Čajetini Dan opštine čelnici i nezadovoljni meštani obeležiti  protestom u Nemanjinoj ispred zgrade Vlade Republike Srbije .

Stamatović je istakao da državne institucije ne izdaju građevinsku dozvolu za gondola na Zlatiboru,samo zbog toga što na vlasti u Čajetini nije SNS.

“Vučić nam se smeje u lice ,dodeljujući nam prvo dozvolu za gradnju poslednje,a zatim i prve stanice gondola.Odbijaju da nam izdaju građevinsku dozvolu za izgradnju najvećeg infrastruktuzrnog projekta u srpskom turizmu,koji će doprineti razvoju ne samo zlatiborskog kraja,već cele Srbije.A ceo projekat finansira se iz budžeta opštine”,kaže Stamatović.

On je podsetio i da je proglašenjem Parka privode Zlatibor dovedena i pitanje dalja realizacija izgradnje gondola.

“Pokrenut je postupak za ocenu ustavnosti i zakonitosti Uredbe o proglašenju Parka prirode Zlatibor i podnet predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor”,rekao je Stamatović.

On je naglasio da će 2.jula zahtevati od aktuelne vlasti da ne uzurpira ustavno pravo na rad i razvoj opštini  Čajetina.

“Jedini razlog što se tako ponašaju prema nama je taj što je Aleksandar Vučić doživeo ponižavajući izborni rezultat u Čajetini.Mi  im poručujemo da ne pristajemo na takav odnos i da smo spremni i životom da branimo svoja prava i svoj Zlatibor i celu opštinu “,poručio je Stamatović.

On je pozvao i ostale nezadovoljne građane Srbije da im se priključe u protestu 2.jula u Nemanjinoj.

 

 

You may also like...