ZZJZ nabavio novu opremu za kontrolu vode

UŽICE- Zavod za javno zdravlje saopštio je da preliminarni rezultati ispitivanja uzoraka vode za piće uzetih 20.03.2014. godine ukazuju da je nastvaljen trend pada broja individua nematoda za 10-70% u odnosu na uzorke od 18.03.2014. godine. 

 

Zavod za javno zdravlje Užice obezbedio je opremu za sprovođenje hidrobioloških ispitivanja vode za piće, pomoću koje će se vršiti kompleksna identifikacija bioloških indikatora algi 
i slobodno živećih nematoda, kako u pogledu identifikacije, tako i u pogledu kvantifikacije. 
Novčana sredstva u iznosu od 1.300.000 dinara Zavod za javno zdravlje Užice je obezbedio pružanjem usluga na tržištu. Biolog Zavoda je obučen za sprovođenje ovih analiza od strane stručnjaka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ za vreme trajanja vanredne stuacije, kada je bio veliki obim ovih usluga. Uvođenje ovih analiza ima ne samo regionalni, već i širi značaj, jer se ove analize vrše i za potrebe Zavoda za javno zdravlje Čačak za ispitivanje voda sa područja Moravičkog okruga. Na ovaj način Zavod će moći odgovoriti sve većim potrebama hidrobioloških ispitivanja vode za piće, koja su do sada sprovođena u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“,navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravlje Užice.
ZooM 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.