Zvezda i dalje u igri (VIDEO)

IVANJICA – Golovima Kange, Donalda i Boaćija Crvena zvezda ostvarila ubedljivu pobedu u Ivanjici, a domaćin je zbog isključenja Kornelijusa igrao 50 minuta sa igračem manje.

Foto: Dragan Karadarević

Crvena zvezda je ostvarila prvobitan cilj, osvojila je sva tri boda savladavši domaći Javor Matis 3:0.

Oko 2500 gledalaca je pratilo ovaj meč u kom su se sastale dve ekipe sa različtim ambicijama ali sa istim motivom, pobediti protivnika. Beograđani su svakako bili favoriti ali ni domaćinu niko nije mogao da oduzme pravo na nadu. Boško Đurovski bez problema kada je sastav u pitanju: Kahriman, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Donalad (Vujaklija 84′), Le Talek, Kanga, Plavšić (Vučićević 71′), Milić (Ristić 55′) i Boaći. Za razliku od trenera Crvene zvezde Srđan Vasiljević šef struke Javor Matisa već odavno kuburi sa igračkim kadrom pa se Javor aktuelnom šampionu suprotsatvio sastavom: Đogatović, Terzić, Karišik, Kolaković, Amanović, Kornelijus, Milanović, Sević (Maričić 69′), Mitošević (Tomanović 59′), Silva i Tripković (Obradović 79′). Danilo Grujić iz Niša je delio pravdu a pomagali su mu Oliver Petrović i Miodrag Zdravković.

Crvena zvezda je u Ivanjicu doputovala sa teretom moranja da dođe do pobede jer je i dalje u trci da sačuva šampionsku titulu pa je Kanga već u 3. minutu pokazao da ima odličan udarac a Đogatović se nija dao prevariti. Javor Matis uzvraća u 13. preko Silve kada je domaćin napravio dobar kontra napad a Brazilac šutira pored gola. Još jednom je Kanga bio u glavnoj ulozi ovoga puta u 21.minutu kada je prošao po desnoj strani. Usledio je polušut, polucentaršut na koji nije uspeo da stigne Boaći. Raspoloženi Petković je pokušao u 30.minutu sve sam. Prolazio je sve prepreke ispred sebe da bi se na kraju isprečio Đogatović i nekako iščačkao loptu iz njegovih nogu. U 32. Boaći je glavom šutirao preko gola a dva minuta kasnije posle centaršuta Anđelkovića, Đogatović izbija loptu pravo na noge Plavšiću a Karišik kao poslednji igrač spašava svoj gol. U 37. Grujić je dosudio penal za Zvezdu. Plavšić i Petković su kombinovali na desnoj strani a kada je ovaj drugu želeo da uputi loptu u šesnaesterac Kornelijus je po mišljenju Grujića igrao rukom. Za to je dobio žuti karton a kako je već pre toga bio jednom opemenut, morao je ranije u svalčionicu pa su domaći ostali sa igračem manje od 38.minuta. Siguran realizator najstrože kazne bio je Kanga pa su crveno beli u 39.minutu poveli 1:0. Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme.

Foto: Dragan Karadarević

Drugo poluvreme u istom ritmu. Brojčano nadmoćniji gosti drže pod kontrolom igru i rezultat ali ne uspevaju da dođu do prave prilike za postizanje gola. Igra, što se Zvezde tiče dobila na agresivnosti i kvalitetu od ulaska Ristića. Njegov udarac u 66.mintu je bio izblokiran od strane Terzića, a nakon kornera Le Talek je šutirao glavom. Plavšić je u 69. pogodio stativu a u 77. Beograđani dolaze do prednosti od 2:0. Ristić je izveo slobodan udarac sa desne strane , Donald je bio bolji u skoku od Milanovića i mreža iza leđa Đogatovića se po drugi put zatresla. Konačan rezultat utakmice postavio je Boaći iz penala u 87. Kanga je pre toga loptu uputio u šasnaesterac, ona je na tom putu u ruku udarila Milanovića pa je Grujić po drugi put loptu poslao na kreč. Boaći je bio više nego siguran, lopta u desnu Đogatović u levu stranu za krajnji rezultat 0:3.

Poslednje kolo je na programu u nedelju 21.maja u kom Javor Matis gostuje u Novom Sadu.

ZooM

You may also like...