Zorana Mihajlović: Cene struje i gasa ostaju nepromenjene

BEOGRAD-Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će cena struje i gasa za građane ostati ista do kraja grejne sezone, kao i da će EPS dodatno pregovarati o cenama struje za industriju.

„Ono što je ozbiljno pitanje jeste pitanje cena i dugoročnog ugovora i dodatnih količina i svega onoga što je predsednik pominjao i to je nešto o čemu se pregovara“, rekla je Mihajlovićeva za RTS.

Kazala je da je važno za Srbiju i za građane Srbije da energije ima, i da će struje i gasa biti za građane po cenama koje su garantovane.

Javna preduzeća moraju da budu mnogo efikasnija i mnogo brža, ocenila je ministarka i rekla da je njihova obaveza bila da obezbede energetsku bezbednost.

„A ne da se posle toga zaklanja iza predsednika i da ga moli da pregovara sa predsednikom druge države kako bi se izašlo iz tog problema“, istakla je Mihajlovićeva.

dalekovod struja
foto: ZOOMUE

Naglasila je da se znalo da EPS ulazi u remonte i da je trebalo da vode računa o tome kako će nadomestiti struju još na proleće.

„Ozbiljno je pitanje da li država treba stalno da stane iza tih preduzeća koja ne rade svoj posao“, rekla je ministarka.

Govoreći o cenama goriva, Mihajlovićeva je rekla da će se formirati grupa koja će pratiti cene.

„Moramo da vodimo računa o tome za šta nam koriste te akcize koje mi uzimamo iz jednog litra derivata. Da li mi možemo sve to da prekinemo, da kažemo smanjićemo akcize, a onda nećemo posle toga imati dovoljno novca za neke druge stvari“, rekla je Zorana Mihajlović.

Dodala je da se sa Ministarstvom finansija i svima koji su u tom sistemu razmatra kako da to bude održivo.

Beta/AP

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.