Zlatnik sa posvetom za bebu rođenu na Dan grada Užica

UŽICE – Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević upriličila je prijem za Vukana Šmakića, bebu rođenu 9. oktobra i njegovu porodicu. Tom prilikom Vukan je na poklon dobio zlatnik.

Prema rečima gradonačelnice, u trenucima aktuelne geopolitičke situacije, energetske krize i svakodnevnih problema vezanih za projekte koji se realizuju, pravo je zadovoljstvo posvetiti se nečem lepom.

“Iako smo se iskreno nadali da će 9. oktobra u Užicu biti rođeno mnogo više beba, rodila se samo jedna, čija majka ima prebivalište na teritoriji našeg grada. Ipak, da me pogrešno ne razumete svaka beba nam znači mnogo i svakoj se jednako radujemo”, rekla je gradonačelnica.

Ona je podsetila da je od prošle godine grad uveo praksu da se bebe rođene na Dan grada daruju zlatnikom sa posvetom i tom prilikom čestitala porodici Šmakić rođenje njihovog trećeg deteta.

“Upravo porodice kakva je vaša neka budu dobar primer ostalima, a mi ćemo se potruditi da Valentina, Vojin i Vukan, ali i sva ostala deca u gradu imaju dobre uslove za odrastanje i školovanje. To ćemo činiti i kroz finansijsku, ali i svaki drugi vid podrške porodicama, kroz izgradnju novih vrtića i škola i rekonstrukciju postojećih. Naravno gradićemo i nova igrališta, sportske terene i ostale sadržaje za njihovo što bezbrižnije i zdravo odrastanje. Katarini i njenom suprugu još jednom čestitam i nadam se da će narednog 9. oktobra u Užicu biti rođeno mnogo više beba”, dodala je gradonačelnica.

Katarina Šmakić istakla je da joj je izuzetno drago što je njena porodica deo ovako lepe akcije i što je Vukan rođen baš na Dan grada Užica.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.