Zlatna svadba u Ivanjici (VIDEO)

IVANJICA – Malo je onih koji se u današnje vreme mogu pohvaliti zlatnom svadbom kao bračni par Mojović iz Ivanjice. Kažu da bi pola veka zajendičkog života bilo nezamislivo da nije bilo poverenja i iskrenosti.

Na istom mestu igrali su svatovi i kumovi, a 50 godina kasnije, sa Milkom i Vasilijem prijatelji i porodica proslavili su zlatnu svadbu. Upoznali su se kada su završavali zanate, a Vasilije tvrdi da je to bila ljubav na prvi pogled.

veselje
Foto ZooMUE

„Međutim, posle smo se družili, upoznavali, verovali jedno drugom i kad nam je najteže bilo nismo se razdvajali“, kaže sa ponosom Vasilije Mojović.

Kada veći deo života provedete sa nekom osobom nego bez nje, onda ste uspeli da savladate svoje mane. Bilo je i onih koji su hteli da ih razdvoje, ali pre svega neophodna je iskrenost kako bi se pobedile sve nedaće, kažu Mojovići.

„Kad ima poverenja i ljubavi sve ostalo se nadoknađuje i usavršava. Iako smo imali problema, verovali smo jedno drugom i ti koji su pokušavali da nas razdvoje nisu ovde na proslavi ni u mom životu“, rekao je Mojović.

Novac za njih nikada nije bio presudan, a bilo je teških trenutaka koje su prevaziliazili uz međusobnu podršku i trudili se da svojim radom obezbede pristojan život za sebe i decu.

„Imao sam dobar brak, imam dvoje dece, troje unučadi i dvoje praunučadi. To mi je najveći kapital i nema para kojima može da se kupi“, dodaje Mojović.

Milka i Vasilije su uredili svoj život kako su želeli, a to žele i mladim bračnim parovima.

ZLATNA SVADBA
Foto ZooMUE

„Mladima poručujem da budu tolerantni, da imaju poverenje jedno u drugo i da se vole“, poručuje Mojović.

Kada bi vratio vreme unazad Vasilije bi promenio neke odluke, ali što se tiče Milke…

„Nikada je ne bih menjao, nikad“, zaključuje Mojović.

You may also like...