Zlatna kaciga za Slobodana Jakovljevića

BEOGRAD – Slobodan Jakovljević, član ASK Užice rally team-a dobitnik je Zlatne kacige u klasi autoslalom za proteklu sezonu koja mu je dodeljena na svečanosti Sportskog i autokarting saveza Srbije i AMSS-a.

Jakovljević je tri sezone uzastopno neprikosnoven u ovoj autosportskoj disciplini, a Zlatna kaciga koju je dobio  kruna je na niz državnih titula u sezonama 2015., 2106., 2017. 

U Užice su stigle i dve vicešampionske titule i to u pojedinačnoj konkurenciji , a nosilac priznanja je Dejan Pejić, i u klupskoj: ASK Užice rally team-u.

U diciplini Reli, na ovoj dodeli uručeno je priznanje i Tomu Nikitoviću za osvojeno drugo mesto u klasi II.

Među dobitnicima su se našli i Užičani koji su sezonu završili u klubovima u Beogradu i Čačku: Luka Kotorčević i Dučić Aleksandar. Luka je u sezoni 2017. ostvario Prvo mesto u reliju u klasi II, Treće mesto u Generalnom plasmanu i Drugo mesto u brdskim trkama u klasi III, a Dučić –Prvo mesto u klasi IV u disciplini Reli.

Suvozači iz Užica takođe su u samom državnom vrhu, pa je Dejan Golić, suvozač Aleksandra Dučića nosilac priznanja za najboljeg suvozača u Generalnom plasmanu, i u u klasi IV, a Dejan Pejić , suvozač  Luke Kotorčevića, osvojio je Treće mesto u Generalnom, i Prvo mesto u klasi II .

Na svečanoj dodeli priznanja, uz obraćanje predsednika AMSS-a Mirka Butulije i predsednika SAKSS-a Staniše Lazarca, poruku je video linkom uputio Žan Tod, predsednik Svetske automobilske federacije (FIA) izrazivši zadovoljstvo postignutim u autosportu Srbije, a istakavši „sve značajniju ulogu Srbije u mnogim komisijama Svetske automobilske federacije“. Svečanosti je prisustvovao i predsednik Svetske moto federacije za Evropu Volfgang Srb.

 

You may also like...