Zlatini ključ Čajetini

ČAJETINA-U okviru četvrtog Dunavskog biznis foruma opštini Čajetina dodeljen je „Zlatni ključ“ za unapređenje realizovanih projekata u infrastrukturi u predhodnom periodu i kvalitetnim projektima koji su u početnoj fazi realizacije.

zk arsen

 
U ime Opštine Čajetina, nagradu je primio Arsen Đurić, a uručio ju je Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.
 
Arsen Đurić je primajući nagradu izrazio zadovoljstvo što je prepoznat trud i rad Opštine Čajetina i rekao da ova nagrada puno znači, predstavlja podsticaj za neki budući rad, ali svakako predstavlja i obavezu da se u narednom periodu radi još bolje i kvalitetnije nego do sada.
 
Četvrti Dunavski biznis forum, održan je u Novom Sadu i okupio je predstavnike opština iz 14 zemalja iz oblasti privrede i ekonomije na kojem su predstavljena dostignuća u infrastrukturnim projektima koji su značajni kako za lokalne samouprave, tako i  region. Sa devet panela i konferecija, dodeleom priznanja, Dunavski biznis forum je trajao tri dana, a predavanja su  održavana u sali Skupštine AP Vojvodione i Rektoratu novosadskog Univerziteta .
 
U okviru VII panela, čija je tema bila Nova javna uprava i projekti budućnosti, Arsen Đurić je predstavio projekte čija je realizacija počela ili je u planu, kao što je projekat izgradnje gondole, izgradnja akva parka po modelu javnog-privatnog partnerstva, izgradnja sportskog aerodroma, uvođenje aerodroma Ponikve u funkciju, uređenje ski centra Obudoevica i niz manjih projekata koji će biti realizovani u narednih nekoliko godina. Đurić je govorio i o obnovljivim izvorima energije kao jednim od bitnih resursa kojima opština raspolaže i upravo zahvaljujući tim resursima planirana je izgradnja 24 mini hidroelektrane, od kojih je jedna izgrađena, a tri su u postupku gradnje. Takođe je istakao da opština Čajetina poseduje dobre potencijale za korišćenje energije vetra i solarne energije.
 
Osim razmene ideje i iskustava, ovakvi događaji su prilika da se ostvare kontakti sa predstavnicima drugih regija kako bi se unapredila poslovna i regionalna saradnja. Pa je tako sa predstavnikom Privredne komore Riječke županije dogovoren i zajednički sastanak na kojem će biti reči o učešću u jednom zajedničkom projektu vezanom za izgradnju aerodroma.
 
Organizatori i domaćini četvrtog Dunavskog biznis foruma su Media Invent, Univerzitet  Novi Sad,  BSC-Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju i Institut evropskih regiona iz Salzburga, pod pokoviteljstvom Pokrajinske vlade.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.