Zlatiborski reli 27. juna

ZLATIBOR – Šampionat Srbije u reliju ove sezone otvara Zlatiborski reli – Gold Gondola, koji će se voziti na Zlatiboru 26. i 27. juna, a u organizaciji ASU „U3 Rally Team-a“ iz Užica.

Takmičenje počinje u petak 26. juna, kada će biti održan tehnički pregled i verfikacija takmičara, kao i ceremonijalni start. Drugog dana relija u subotu 27. juna tzrebalo bi da bude voženo šest brzinskih ispita na dve različite lokacije, ukupne dužine 58,32 kilometara.

Reli se boduje za Nacionalni reli šampionat Srbije i Međunarodno zonsko reli prvenstvo Srbije.

„Ovo će biti prvi reli ove sezone, prema trenutnom kalendaru takmičenja Šampionata Srbije. Organizator je moj matični klub iz Užica ASK „U3 Rally team“, uz generalno pokroviteljstvo opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor i JP Gold Gondola“, istakao je Aleksandar Dučić, aktuelni šampion Srbije u reliju.

Reli je zamišljen kao jednodnevni, sa kompaktnim itinererom ukupne dužine 98,31 kilometar. Brzinski ispiti na ovoj planini važe za izuzetno atraktivne i zahtevene, a kao takvi redovno privuku i mnogo publike.

Zlatiborski reli 2020
Zlatiborski reli

„Verifikacija posada i tehnički pregled automobila je u petak ispred hotela „Palisad“ od 14.00 časova, dok je ceremonijalni start u 20.31 sati. U subotu imamo šest brzinskih ispita, a voze se tri kruga. Prvi brzinac startuje u 11.19, a poslednji u 15.04. Mogu da kažem da za reli već sada vlada veliko interesovanje domaćih, ali i inostranih posada, pogotovo iz Bugarske, dok je prijem prijava uveliko u toku“, rekao je Dučić i pozvao sve ljubitelje automobilizna da isprate ovo takmičenje i uživaju u jedinstvenom ambijentu.

Prvi brzinski ispit je „Sušica 1“ dužine 7,08 kilometara i startuje u 11.19, zatim sledi „Gondola 1“ u 11.34 i dužine je 12,36 kilometara, nakon čega sledi i prvi servis.

Drugi krug je identičan, „Sušica 2“ počinje u 13.04, dok bi prva posada na „Gondoli 2“ trebalo da startuje u 13.19. Poslednja dva počinju u 14.49, odnosno 15.04 časova, dok se prva posada na cilju ispred Palisada očekuje tačno u 16.00 sati.

You may also like...