Zlatiborski okrug odoleva koroni (VIDEO)

UŽICE – U užičkom Zavodu za javno zdravlje od danas su aktivna četiri broja telefona na koje se svakodnevno javljaju građani iz cele Srbije. Na teritoriji zlatiborskog okruga nema obolelih od korona virusa niti na infektivnom odeljenju bolnice ima pacijenata sa težom kliničkom slikom. 

Zavod svakodnevno primi oko 500 poziva građana koji dolaze iz zemalja u kojima je virus registrovan ili onih u kojima već ima zaraženih. Oni su u obavezi da se jave epidemiolozima koji im daju instrukcije kako da se ponašaju u samoizolaciji, a ukoliko se pojave komplikacije upućuju se na dalje analize.

„Imamo nekoliko pacijenata koji su došli iz inostranstva imaju povišenu temperaturu, imaju simptome, ali nemaju tećžu kliničku sliku i ne zahtevaju bolničko lečenje i oni su u kućnoj izolaciji“, objasnila je dr Marija Baralić, epidemiolog ZZJZ Užice i dodala da zaključno sa današnjim danom ima više od 120 pacijenata na kućnom lečenju.

U kućnoj izolaciji je, zaključno sa današnjim danom više od 120 pacijenata. Zdravstveni centar je organizovao trijažne ambulante, a svi sumnjivi pacijenti transportuju se do infektivnog odeljenja užičke bolnice radi dalje dijagnostike. Zdravstveni radnici imaju svu potrebnu opremu, bezbedni su i spremni za sve situacije.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.