Zlatiborski doručak u Brčkom


BRČKO- Posle uspešno održane promocije u Beču, Turistička organizacija Zlatibor promovisala je predstojeću zimsku sezonu u Brčkom. U saradnji sa udruženjem hotelijera, Vladom Brčko distrikta i serijalom Kuhinjica organizovan je Zlatiborski doručak .

Gosti koji su prisustvovali prezentaciji u okviru zlatiborskog jutra imali su priliku da nauče kako se priprema čuvena komplet lepinja i da probaju najbolje sa Zlatibora, razne vrste sira, pita, kačamak, kajmak, suvomesnate proizvode.

Prisutne je govorom pozdravio direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, koji je posebno istakao rekordne rezultate koje je Zlatibor ostvario u ovoj godini i trendove konstantnog povećanja posećenosti i razvoja Zlatibora kao turističkog centra. Zlatiborski doručak bio je prilika da se prisutnim medijima najavi završetak najvećeg projekta opštine Čajetina, zlatiborske zlatne gondole čije se puštanje u rad očekuje krajem godine.

Promociji turističke ponude i gastronomije Zlatibora prisustvovao je Aleksandar Đurić, pomoćnik ministra za privredu i turizam u Vladi Brčko distrikta sa kojim je dogovorena povratna studijska poseta turističke privrede i hotelijera Brčko distrikta Zlatiboru. Prisutne zvanice, predstavnici medija, kao i veliki broj blogera iz sveta turizma i kulinarstva ne samo iz Bosne i Hercegovine, već iz celog regiona, imali su priliku da se uz dobar zalogaj i čašicu domaće rakije ili autentičnog Čigota čaja, upoznaju sa turističkom ponudom najposećenije srpske planine u predstojećoj zimskoj sezoni i promotivnim paketima koje su pripremili hotelijeri za jesenji period koji je u toku.

Gosti iz Brčkog, Republike Srpske, kao i cele BiH čine značajan udeo stranih posetilaca na Zlatiboru. Broj turista i noćenja sa ovog tržišta je nekoliko godina u konstantnom porastu, a ovakav trend se očekuje i u narednom periodu,navodi se u saopštenju TO Zlatibor.

You may also like...