Zlatiborski auto slalom okupio 70 takmičara (VIDEO)

ZLATIBOR – U podnožju Tornika održano je auto slalom takmičenje, koje je okupilo oko 70 učesnika. Disciplina, u kojoj se više od svega vrednuju refleksi vozača, postala je svojevrsna tradicija u zlatiborskom kraju.

Auto slalom je i ove godine održan na uobičajenoj deonici, duž puta pored Ribničkog jezera ka ski centru Tornik.

„Staza je potpuno ista kao i prošle godine, a takmičari su izuzetno zadovoljni njom. Odlično je pripremljena i trke su završene bez većih problema“, kaže Vladimir Mirčić iz ASU Zlatibor

Automobili kojima se vozi auto slalom mogu, ali ne moraju biti posebno prilagođeni ovoj disciplini, s obzirom da je najvažniji faktor sam vozač.

„Ovo je zahtevnije za vozača, a za sam auto netoliko. Sve opet zavisi od klase koja se vozi ili šta je cilj vozača“, rekao je Mitar Erić iz Trebinja.

Učešće na ovom tamičenju okuplja iskusne vozače, one malo mlađe, ali i debitante, koji su na Zlatiboru imali svoje „vatreno krštenje“.

„Trebalo je da budem drugi vozač, ali je prvi odustao, tako da prvi put vozim auto slalom, čak sam prvi put u ovom automobilu“, kaže Ognjen Mihailović iz ASK Akademac.

Posebnih tajni za uspeh nema, ističu učesnici, a jedan od mogućih recepata za uspeh sadržan je i u čuvenom stripu, Alan Ford.

„Ako želiš da pobediš, ne smeš da izgubiš. Prosto i jednostavno, najvažnije je biti prvi“, definisao je svoju logiku Beograđanin, Vladan Kostić.

Brdska trka, održana dan ranije, okupila je oko 90 učesnika, što organizatori ističu kao rekordnu brojku u poslednjih par godina.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.