Zlatiborska pošta dobila paketomat

ZLATIBOR-Ove nedelje je na Zlatiboru počeo sa radom paketomat JP Pošte Srbije. Paketomat se nalazi ispred zgrade pošte.Sada se pošiljka može slati direktno na paketomat ili je primalac može preusmeriti na paketomat. Pošiljka će biti u paketomatu 48 sati, nakon čega se vraća pošiljaocu.

Foto.Zlatibor.tv

Proces preuzimanja pošiljke je digitalizovan. Kada pošiljka stigne u paketomat, primalac dobija poruku da ga pošiljka čeka. On odlazi do paketomata gde ima tri opcije za preuzimanje:

  • putem web linka iz poruke;
  • korišćenjem aplikacije Direct4.me;
  • pozivanjem broja telefona iz poruke.

Mi smo u praksi testirali rad paketomata. U prvom  slučaju ukoliko se paket preuzima putem linka potrebno je da korisnik ima internet kako bi se pristupilo linku za preuzimanje. U drugom slučaju je potrebno da se pre dolaska do paketomata preuzme aplikacija Direct4.me i da se korisnik registruje. Ova opcija će biti korisna onima koji često primaju pošiljke. Posle instalacije i registracije korisnik pristupa aplikaciji odabira pošiljku koju želi da preuzme i tada treba da prinese telefon samom paketomatu (vrlo blizu). Pošto se uređaji povežu paketomat otvara vrata odeljka u kome se nalazi pošiljka.

Treća opcija podrazumeva da se pozove korisnički centar na broj koji je dobijen u poruci i tada korisnički centar otvara pretinaca za preuzimanje pošiljke.

Ova usluga će svakako biti zanimljiva primaocima koji zbog obaveza nisu u toku radnog vremena pošte na svojoj adresi tako da će moći da preuzmu pošiljke u vreme koje im odgovara.

Do sada su paketomati postavljeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru, Užicu a Zlatibor je prvo turističko mesto gde je ova usluga dostupna. Za posetioce Zlatibora ovo je  idealna opcija za primanje pošiljki jer na lak i brz način mogu preuzeti pošiljku.

Zlatibor.tv

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.