Zlatiborska pijaca na novoj lokaciji

ZLATIBOR – Od 1. jula Zlatiborska pijaca  nalazi se na novoj lokaciji, a tipske izgrađene kućice, po mišljenju mnogih, savršeno se uklapaju u planinski ambijent. 

 

Zlatiborska pijaca, može se slobodno reći, predstavlja jednu od mnogobrojnih turističkih atrakcija ovog kraja. Skoro svaki turista, boraveći na ovoj planini, želi da deo zlatiborskog odmora ponese sa sobom, a to je mogao da pronađe upravo na ovakvom jednom mestu.Radovi na izgradnji Zlatiborske pijace su završeni, tako da se zakupci tezgi na novim lokacijama nalaze od 1.jula, kada je pijaca zvanično počela sa radom. Radove je izvodilo  KJP „Zlatibor“, a vrednost radova iznosila je preko 12 miliona dinara.

zlatibor pijaca1Na novoformiranom delu pijace postavljeno je 89 tipskih kućica, bogato snabdevenim autentičnim proizvodima zlatiborskog kraja: od zlatiborskog sira, kajmaka i pršute, meda, pa do rukotvorina od drveta i ručno rađenih džempera, Zlakuske grnčarije i slično. Nova lokacija Zlatiborske pijace koja se nalazi u neposrednoj blizini nekadašnje opremljena je sa dva sanitarna čvora i kancelarijom za inspekciju. Lokacija stare pijace je raščišćena, a u narednom periodu, po rečima nadležnih, biće korišćena za parking prostor.
Nova pijaca je izgrađena u skladu sa svim standardima i omogućiće bolje uslove rada za prodavce, ali i za posetioce koji žele da je posete. Raspodela mesta na pijaci je vršena tako što su zakupci starih tezgi imali prednost prilikom konkurisanja. Cene su bile određene unapred, nije bilo javne licitacije. Dogovor je bio sa zakupcima da izvlačenjem dobiju mesta na kojima će raditi, objašnjava ditektor KJP „Zlatibor“ Srđan Pantović. Što se tiče ostalih aktivnosti ovog preduzeća, u toku su radovi na realizaciji godišnjeg plana održavanja. Ekipe KJP „Zlatibor“ ovih dana angažovane su na košenju javnih površina i na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.