Zlatiborska luda noć prvi put u tišini (VIDEO)

ZLATIBOR – Zlatibor je ove godine bio najposećenija planina, a tako će biti i za novogodišnje praznike. Organizovanog dočeka na Kraljevom trgu neće biti kao prethodnih godina, ali to nije sprečilo turiste da odustanu od planinske idile u novogodišnjoj noći.

Velike muzičke zvezde, zvuci trube u ponoć i novogodišnje tezge sa vrućom rakijom ove godine neće biti prizor u centru Zlatibora. Prvi put slaviće se uz tišinu.

Zlatibor
Foto: ZooMUE

„Ja ću doček provesti u apartmanu, s tim što ću tog dana prošetati do ovde do trga, ali držaću distancu“,

„Praznične dane ću provesti u apartmanu sa porodicom kao svake godine“, kažu turisti.

Turistička organizacija Zlatibora odustala je od organizovnaog dočeka Nove godine kako turisti ne bi kućama poneli korona virus kao suvenir.

„I pored toga mislim da će interesovanje biti veliko jer ovde pored tog koncerta koji neće biti organizovan ima i pregršt sadržaja u kojima turisti mogu da uživaju i ispune vreme“, kaže direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Trenutna popunjenost kapaciteta je oko 50, a interesovanje za novogodišnje aranžmane je povećano, pa se naredne sedmice očekuje veći priliv turista.

„Dobro interesovanje za Zlatibor ne jenjava. Posle dobre letnje sezone koja je bila pogođena korona virusom interesovanje za zimsku sezonu je na visokom nivou i mi verujemo da će interesvanje biti sve veće kako se približavamo Novoj godini“, rekao je Živanović.

Ugostiteljski objekti će raditi u skladu sa protivepidemijskim merama, a iz Turističke organizacije najavljuju malo iznenađenje ukoliko to bude izvodljivo.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.