Zlatiborci prodaju zemljište za akva park za pet miliona evra

ZLATIBOR-Inostrana kompanija koju vode Srbi voljna je da na Zlatiboru gradi akva park na pet hektara, potvrđeno je „Blicu“ u opštini Čajetina koja ima spremno zemljište za ovaj projekat.

 Planskom dokumentacijom na području Zlatibora predviđene su tri lokacije za akva park, međutim kako su dve na području koje je pod upravnim sporom, kao i veći deo trase panoramske gondole, Čajetina je investitoru ponudila onu treću koja je neosporno u vlasništvu opštine. Radi se o nekoliko parcela u Tić polju preko puta auto – kampa, nedaleko od turističkog naselja ove planine.

“ To zemljište se nalazi u drugoj i trećoj građevinskoj zoni i cena mu se kreće od 10 do 15 hiljada evra po aru. Konkretnije, investitor bi za ove placeve platio opštini oko pet miliona evra. Čekamo da zainteresovana kompanija završi sve studije pa da zemljište oglasimo na prodaju“, rečeno je „Blicu“ u opštini Čajetina.

Uz atrakcije koje već postoje i gondolom koja bi u slučaju dobijanja neophodnih dozvola od države ove godine mogla da bude puštena u funkciju, Zlatibor će, kažu u Čajetini, akva parkom kompletno zaokružiti turističku ponudu.

Blic

You may also like...