Zlatibor zamirisao mimozom

ZLATIBOR – Najavljujući 50. Praznik mimoze karavan hercegovačkih mažoretkinja sinoć je zaigrao na Zlatiboru.  Prepoznatljive devojke u crveno  belim kostimima, trombonjeri, klovnovi i štulaš doneli su na  Kraljev trg cvet mimoze i duh karnevala, pozivajući građane i turiste da tokom  praznika dođu u Herceg Novi.

Kao što je običaj prilikom gostovanja Karavana u drugim državama, defileu je prethodio susret delegacija dva grada, na kojem je predsednik  opštine Herceg Novi, Stevan Katić, uručio plaketu 50. Praznika mimoze predsedniku opštine Čajetina, Milanu Stamatoviću, kao znak zahvalnosti za gostoprimstvo i podršku Karavanu mimoze.

Tokom defilea na Kraljevom trgu znatiželjni gosti i meštani Zlatibora uživali su u igri, muzici i fešti i opojnom mirisu mimoze, a  snegom je prvi put „zaplovio“ barbun – alegorijska kola koja su delo NVO „Maškare“.

Karavan kojim se najavljuje jubilarni 50. Praznik mimoze na Zlatibor je stigao posle Beča,Vrbasa, Novog Sada, Zrenjanina i Višegrada, a nastavlja se u Bjeljini i Banja Luci.

Dani mimoze ove godine održavaju se od 1. februara do 22. marta, a na svečanom otvaranju biće upriličen koncert jedne od najpoznatijih muzičkih zvezda Balkana, Zdravka Čolića.

You may also like...