Zlatibor u korak sa visokim tehnologijama (video)

ZLATIBOR-Od iduće sedmice gosti Zlatibora moćiće u svakom trenutku da se upoznaju sa aktuelnom turističkom ponudom i sadržajima koji su im dostupni tokom boravka na ovoj planini,putem interaktivnih tableta postavljenih u devet zlatiborskih hotela.Tablete je danas direktorima hotela Mona, Palisad, Iris, Mons, Olimp, Idila, Mir, odmaralište Dunav i Specijalna bolnica Čigota uručio  direktor Turističke organizacije  Zlatibor  Vladimir Živanović.

 

„Mi smo ove i prošle godine već uredili dva interaktivna lokaliteta. Postavili smo interaktivni izlog na Kraljevom trgu i u Dino parku. Ovi novi uređaji stajaće u holu hotela.Interaktivni ekrani su deo jedinstvenog info-sistema i digitalne platforme u okviru koje se podacima upravlja centralizovano i sinhronizovano sa interaktivnim izlozima na Kraljevom trgu i u Dino parku.Gosti  će  moći  da dobiju nove, sveže informacije o lokalitetima, radnim vremenim, šta videti, šta posetiti, gde jesti, cenama, tako da će dobiti informacije iz prve ruke“, kaže Živanović.

Branislav Dogandžić, član tima koji se bavi razvojem interaktivnih digitalnih rešenja za oblast turizma kaže da je održavanje ovih uređaja veoma jednostavno, a sve informacije ažuriraće zaposleni info centra Turističke organizacije Zlatibor.

„Mreža ovih interaktivnih displeja je deo jedinstvenog informacionog sistema TO Zlatibor. Ovi ekrani su povezani sa interaktivnim izlozima, sa veb portalom, internet aplikacijom TOZ i sa profilima TO na društvenim mrežam, tako da predstavlja jedan sistem kroz koji se destinacija Zlatibor može predstaviti na izuzetno kvalitetan način“, ističe  Dogandžić.

Konferenciji za novinare na kojoj su direktorima hotela predstavljeni interaktivni tableti prisustvovao je i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

„Ovo je jedan napredak i iskorak u marketingu jedne male opštine koja se bori da izađe izvan lokalnih i nacionalnih okvira. Mislimo da će ovo sigurno dati doprinos i da ćete i vi pomoći nama u smislu kako da to najbolje predstavimo i kako bolje da se zaštitimo, ali i da nam date neke sugestije“, istakao je Stamatović.

Turistička organizacija Zlatibora je veoma aktivna na svim popularnim društvenim mrežama: fejsbuku, instagramu, tviteru i jutjubu gde se svakodnevno postavljaju sveže fotografije i video zapisi. Takođe, mobilna aplikacija I LOVE ZLATIBOR korisnicima daje mogućnost da i u pokretu budu u toku sa turističkom i kulturnom ponudom Zlatibora.

You may also like...