Zlatibor spreman za praznike (VIDEO)

ZLATIBOR – Zlatibor i ove godine za uskršnje i prvomajske praznike očekuje veliki broj gostiju. „Najviše gostiju se očekuje da pristigne danas i sutra. Smeštajni kapaciteti su popunjeni više od 95 odsto, a dnevno očekujemo da će na našoj planini boraviti više od 25 hiljada gostiju“, kaže za ZOOMUE direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Svi lokaliteti u okolini Zlatibora otvoreni su za posete. Radno vreme Stopića pećine je svim danima od 9,30 do 18 časova, muzej „Staro selo“ Sirogojno otvoren je za posete od 9 do 19 ;asova, a gosti svim danima mogu posetiti i Gostiljski vodopad.

Planinski centar Tornik biće otvoren od 27. aprila do 5. maja, od 9 do 16 časova, a svim posetiocima biće na raspolaganju žičara za panoramsku vožnju i bob na šinama.

Svi ljubitelji avanture i adrenalina imaće priliku da svoje sposobnosti oprobaju u Avantura parku, da uživaju u vožnji kvadovima, zip line-u u LJubišu, a ljubiteljima aktivnog odmora na raspolaganju su obeležene pešačke i biciklističke staze, škole jahanja i iznajmljivanje kočija.

Dino park za praznike priprema Vaskršnji karneval i Prvomajski maskembal na kojima će i najmlađi i nešto stariji posetioci užvati u zabavnom programu i prazničnoj atmosferi.

Na samo 40 km od Zlatibora, u Mokroj Gori su poznate atrakcije Šarganska osmica i Drvengrad Emira Kusturice koji su takođe otvoreni za praznike.

Tokom prvomajskih praznika na Zlatiboru u STC Vai Tai biće održani koncerti Ane Bekute, Saša Matića i Leksington benda.

You may also like...