Zlatibor spreman za letnju sezonu (VIDEO)

ZLATIBOR – Svakako jedna od najposećenijih turističkih destinacija tokom ovog leta biće Zlatibor. Na ovoj planini već sada su svi turistički lokaliteti spremni za posetioce, a špic sezone očekuje se nakon 15. jula.

Iz godine u godinu Zlatibor je sve posećeniji. Samo jedan mali deo ove planine, koju čini ogromno prostranstvo, rezervisan je za smeštaj turista. Već sada veliki je broj onih koji se tu odmaraju.

Na samo nekoliko stotina metara od centra, Zlatibor nudi netaknutu prirodu. I upravo na toj prirodi, biće fokus sadržaja koje priprema Turistička organizacija.

“Pokušaćemo da oživimo nekoliko destinacija koje se nalaze u okolini Zlatibora, da ih oplememimo  kulutrnim dešavanjima i događajima, poput vodopada u Gostilju, Muzeja Staro selo u Sirogoju, Stopića pećine

letnje pozornice u Tirpkovi , međustanice gondole, vrha Tornika., tako daće na svim ovim lopkacijama biti nekoliko kulturnih atrakcija“, kaže direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović.

Stopića pećina, vodopad u Gostilju, Muzej na otvorenom Staro selo u Sirogojnu, nezaobilazni su sadržaji koje posećuju turisti. Za one koji vole avanturu tu je Planinski centar Tornik.

Foto: ZooMUE

“Posetioci koji dođu mogu da koriste sadržaje na Torniku, to je bob na šinama, žičara za panoramsko razgledanje,  iznajmiljivanje bicikli, kartova za spuštanje sa vrha Tornika na dno, iznajmljivanje bajkova, tu je avantura park, veštačka stena i zip lajn“, kaže rukovodfilac Ski centra Tornik, Branko Blagojević.

Koncerti, predstave i drugi sadržaji, očekuju goste Zlatibora i ovog leta.

“Zlatibor raspolaže sa više od 60.000 turističkih kreveta, koji se turisitma u osnovnim i komplementarnim smeštajnim kapacitetima, Mi verujemo da će od  polovine jula kada letnja sezona bude na vrhuncu, do polovine septembra na Zlatiboru svakog dana biti negde oko 50.000 gostiju“, kaže Živanović.

Kao jedna od najvećih atrakcija ove planine, Gold gondola, prirepma brojne programe. Do sada se najdužom panoramskom gondolom na svetu vozilo više od 800.000 turista.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.