Zlatibor se plasirao u Košarkašku ligu Srbije

BOLJEVAC – Pobedom u 24. kolu Druge lige, protiv ekipe Rtnja  sa 66:78 (11:21,13:20,18:22, 24:15) košarkaši Zlatibora su ostvarili najveći uspeh u istoriji sporta opštine Čajetina i plasirali se u Košarkašku ligu Srbije.

Košarkaški klub Zlatibor ostvario je najveći uspeh u svojoj istoriji ali i u istoriji sporta u opštini Čajetina i plasirao se u Košarkašku ligu Srbije.

Posle pobede u Boljevcu i pobede Vojvodine nad Proleterom Čajetinci su sa Novosađanima novi članovi košarkaške elite i tako su pokazali da vredan rad, dobra organizacija i velika ljubav prema klubu dovode do istinskog fenomena i rezultata kome se divi cela Srbija.
U Boljevcu je Zlatibor opravdao ulogu favorita i protiv borbenog domaćina je zabeležio očekivanu pobedu.Posle manje početne nervoze kvalitet je došao do izražaja i na poluvremenu je Zlatibor imao 17 poena prednosti.

U nastavku je ta prednost iznosila i preko dvadeset poena , bilo je sjajnih akcija i odličnih odbrana. U poslednjem periodu trener Radović dao je šansu svim igračima pa su domaćini smanjili prednost.
Kod pobednika su se istakli Smolović sa indeksom 21 i sa 17 poena, Jevđić i Vulić sa po 15 poena. Veoma dobrih 20 minuta odigrao je i Vladisavljević.

Najefikasniji u redovima Zlatibora bili su Radenko Smolović sa 17,  Milan Vulić i Aleksandar Jevđić sa 15 postignutih poena.

U narednom kolu Zlatibor dočekuje ekipu Jagodine. Utakmica se igra u petak 7. Aprila u sportskoh hali u Čajetini sa počekom u 18 časova.

D.Milojević

You may also like...