Zlatibor prošle godine posetilo 270 hiljada turista, oboren rekord (VIDEO)

ZLATIBOR – Zlatibor je najposećenija planina u Srbiji, a tradicionalno je „turistička Meka“ za novogodišnje praznike, pa su svi smeštajni kapaciteti popunjeni. Iako nema snega, na ovoj planinskoj lepotici boravi više od 30.000 turista, koji su tu zbog odmora, hrane, vazduha, dobrih domaćina, ali i atrakcija i zagarantovanog provoda.

 

2017, godina je bila rekordna za turizam na Zlatiboru. Posetilo ga je oko 270 hiljada turista, ostvareno je više od milion i 200 hiljada noćenja, otvoreni su novi hoteli i kapaciteti. Na početku godine mislili smo da zadržimo rezultate iz 2016. ali kada smo videli konstantno povećanje u toku godine, zaista imamo razloga da budemo zadovoljni, “ kaže direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

I zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić kaže da je iza te opštine još jedna vrlo uspešna godina.

 „Ova godina je veoma uspešna za opštinu Čajetina, veoma dobro realizovan budžet, realizovane sve investicije koje su i planirane, kupljena Sportska hala na Zlatiboru, počela konačno izgradnja „Gondole“, jedna faza završena i nadam se da ćemo iduće godine nastaviti i završiti tu najveću kapitalnu investiciiju u ovom veku na Zlatiboru,ističe Đurić.

Pored „Gold gondole“ koja će u 2018. godini biti najznačajniji projekat, na Zlatiboru se planira niz drugih projekata koji će poboljšati turiističku ponudu.

„Očekuje nas otvaranje Omladinskog kulturnog centra, još nekoliko vidikovaca, adrenalinskih sadržaja, pešačkih i biciklističkih staza. Očekuje nas početak radova na dva ili tri fudbalska terena i radovi na Sportskoj hali što će upotpuniti sportsku ponudu,navodi Živanović.

 

You may also like...