Zlatibor preplavljen gostima (VIDEO)

ZLATIBOR – Dan državnosti i školski raspust doveli su na Zlatibor goste iz Srbije i regiona. Skijališa su puna, svi lokaliteti posećeni, a na mesto na zlatiborskim terasama se čeka na red.

Sija sunce na Zlatiboru, temperature su od ranog jutra iznad nule, pa su se gosti razmileli. Snega ima na skijalištima, pa su školarci zamenili klupe skijama, kliskom i sankama na Obudojevici illi skijalištu kod jezera uživajući u zimskim čarolijama, ali i mnogobrojnim sadržajima za njih.a+

„Ovde je lepše, ima snega i skijanja, a u školi se samo uči i radi domaći“, priča jedna učenica.

Zabave na zlatnoj planini ne nedostaje ni za one starije koji su došli na odmor, pa uživaju na Torniku, dugim šetnjama ili upijajući sunce na nekim od zlatiborskih terasa.

I dok je za druge dolazak na Zlatibor odmor, pune ruke posla imaju zlatiborski ugostitelji.

„Gosti dolaze zbog pravog odmora, jeste gužva, ali se uvak nađe mesto. Postižemo sve, mi smo pravi domaćini oduvek“, kaže Milina Trifunović.

Uz školski rasput, ali i oko Sretanja svi kapaciteti na Zlatiboru su popunjeni, a gostii su uglavnom iz Srbije i regiona, tvrde iz Turističke orgnizacije Zlatibor.

„Mi smo se potrudili i da oraganizacijom manifestacija prethodnih dana upotpunimo njihov boravak. Ineresovanje je bilo za sve lokalitete, možemo reći da je ljudi više nego i za novogodišnje praznike, nije floskula, stvarno se tražio krevet više i sigurno je dnevno i više od 30.000 posetilaca“, potvrđuje direktor TO Zlatibor.

Ukoliko vreme posluži, uz sneg, dosta sunca i produžen školski raspust na ovoj planini se očekuje i tokom celog februara popunjenost smeštaja na vrlo visokom nivou.

You may also like...