Zlatibor najposećenija planina u Srbiji (video)

BEOGRAD – Na 35. sajmu turizma koji je zatvoren juče, svoju turističku ponudu za predstojeću letnju sezonu predstavila je TO Zlatibor. Štand Turističke regije zapadna Srbija bio je među posećenijim štandovima, a za posetioce sajma prava atrakcija bila je kabina buduće zlatiborske gondole, koju je, između ostalih, posetio i ministar turizma Rasim Ljajić.

Slovenija - Ljubljana, Vladimir Zivanovic v.d.direktora TO Zlatibor, o manifestacijama na Zlatiboru, novogodisnjem programu[17-57-32]Rezultati iz 2016. godine govore da je Zlatibor naposećenija planina u Srbiji, a po rečima direktora TO Zlatibor, Vladimira Živanovića, na krilima tih rezultata započeta je i ova godina, jer je u januaru ponovo zabeležen porast broja noćenja za oko 8%. Podaci govore da je na Zlatiboru boravilo 70% gostiju iz Srbije, a inostranih je bilo 30%. U aprilu mesecu biće otvoren dino park, a on će, zajeno sa avantura parkom, činiti još jedan dodatni turistički proizvod koji će obradovati veliki broj posetilaca. Inače, na Zlatiboru je ove zime bilo konstantno od 7 do 10 hiljada posetilaca, a za vreme novogodišljih praznika čak 25 hiljada.

„Sve su ovo dobri rezultati kojima se Zlatibor ponosi. Na Zlatiboru se povećao i broj stranih gostiju, a ima ih oko 30% u ukupnom broju posetilaca. Kada pričamo o njima, uglavnom su to gosti iz zemalja bivše Jugoslavije, ali posebno nas raduje činjenica da sve više gostiju i iz Rumunije, Rusije i Nemačke posećuje Zlatibor. Velika sredstva uložili smo na učešća po međunarodnim sajmovima, bili smo na sajmu u Štutgardu, a očekujemo da će rezulatiti tih promocija biti vidljivi već u ovoj godini. Sada se okrećemo omladinskom turizmu, mladim bračnim parovima sa decom, a znamo da je Zlatibor planina za sve sa puno sadržaja i sa puno mogućnosti za sve turiste. Ovakvo turističko mesto kao što je Zlatibor u Srbiji ne postoji“, kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

U narednom periodu radiće se na uređenju sportske infrastrukture, a tema ovogodišnjeg sajma bila je omladinsko sportski turizam. Inače, cilj je da se izađe izvan nacionalnih oDSC_0001 (Large)kvira, da se Zlatibor što više predstavi na međunarodnom planu i da se poveća broj inostranih gostiju. Na sajmu je predstvljena i buduća zlatiborska gondola – na štandu je bila postavljena kabina, koja je bila prava atrakcija za posetioce sajma.

„Meni je žao što smo danas ovu kabinu dovezli ovde i prizemljili je, kako bi srpskoj i inostranoj javnosti pokazali da opština Čajetina ozbiljno misli na svoje investicije, da dobro razmišlja o unapređenju turističke ponude. Iz tog razloga smo kabinu doneli na sajam da je predstavimo i da pokažemo da smo sve spremili, da smo obezbedili novčana sredstva i izvođače radova. Samo na žalost, nisu spremne državne institucije da nas prate u ovim svojim namerama i da pomognu da se što brže, lakše i efikasnije ovakvi projekti u Srbiji realizuju“, rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Turistički poslenici Zlatibora naglašavaju da ova destinacija ima u ponudi konstantno po deset jednodnevnih izleta,i da ko provede 10 dana na ovoj planini, ni jedan dan mu neće biti isti. Ko želi da putuje, ima gde, a ko želi da sve dane provede na Zlatiboru, može da uživa u dobroj domaćoj hrani, dobroj zabavi i u hotelima sa mnogobrojnim sadržajima, može da pešači, da vozi bicikl, a to je ono što zapravo Zlatibor razlikuje od drugih turističkih centara, poručuju iz TO Zlatibor.

Nada DŽelebdžić, zlatiborpress.rs

 

 

 

You may also like...