Zlatibor kreće sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

ZLATIBOR-U toku su pripremni, zemljani radovi za postavljanje temelja za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na Zlatiboru.Po rečima direktora Vodovoda Zlatibor Rada Jovanovića ,građevinski radovi na postrojenju biće završeni do jeseni,a opremanje i testiranje postrojenja trajaće oko 9 meseci.

 

 

„U tom periodu biće uključeni naši inženjeri i stručna lica, koja će pratiti rad i vršiti obuku za rad na postrojenju. Nakon isteka probnog rada postrojenje će nam biti predato po sistemu „ključ u ruke“, a naši operativci će biti spremni za budući rad na postrojenju“, ističe Jovanović.

Jovanović  naglašava  višestruki značaj te investicije za Zlatibor, kako za njegov turistički razvoj i svrstavanje u turističku destinaciju prve kategorije, tako i za zaštitu životne sredine i uređenje dela reke Obudojevice.

„Otpadne vode su globani problem. Izgradnja postrojenja za prečišćevanje otpadnih voda na Zlatiboru od izuzetnog je značaja ne samo za Čajetinu, već i za ostale lokalne samouprave u slivu reke Drine“, izjavio je Jovanović, poručujući da će realizacijom tog projekta Čajetina postati jedna od prvih ekoloških opština u Srbiji.

Radove na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda  izvodi  konzorcijumu koga čine „Jedinstvo“ iz Sevojna, „Beohidro“ iz Beograda i „Hidroinženiring“ iz Ljubljane.

You may also like...