Zlatibor čeka sneg (VIDEO)

ZLATIBOR – Oko 95 posto smeštajnih kapaciteta u hotelima na Zlatiboru već je popunjeno i rezervisano za predstojeću zimsku sezonu, potvrdio je za ZOOM Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

„Praksa je pokazala da se prvo pune hoteli, a nakon toga sledi i privatni smeštaj“, rekao je Živanović i dodao da očekuje dalji porast broja i domaćih i stranih turista.

Vremenske prilike ne idu u prilog Zlatiborcima. Zvanični početak ski sezone najavljen za petak, otkazan je zbog nedostatka snega, a Ski opening na Torniku biće organizovan kada temperature budu i minusu i padne sneg. I ove godine ljubiteljima skijanja i zimskih sportova ponudiće nove sadržaje.

„Posetioce na Torniku očekuje nova Plava staza u dužini od 2,5 kilometra, od vrha Tornika do podnožja Zmajevca. Dečije skijalište na Obudojevici će raditi, a nabavljena su i dva topa za veštačko osnežavanje tako da svi oni koji žele da nauče da skijaju, svoje prve korake mogu napraviti baš na ovoj stazi“, rekao je Živanović.

Kao i uvek sve je na Zlatiboru spremno za predstojeće novogodišnje i božićne praznike. Koncerti na otvorenom počinju 29. decembra nastupom Dejana Petrovića i njegovog Big benda, 30. će pevati Maja Berović, dok će u najluđoj noći goste zabavljati Miroslav Ilić. Prvog dana 2020. godine koncert na Kraljevom trgu održaće grupa Van gogh.

Direktor TO Zlatibor veruje da će broj gostiju na ovoj planini i dalje biti u porastu, jer je praksa pokazala da se uvek traži krevet više. On veruje da će tokom cele zime na Zlatiboru svakog dana biti oko 30.000 gostiju, a za novu godinu i do 50.000.

You may also like...