Zlatibor buduća odrednica turskih turista? (VIDEO)

ZLATIBOR – Novim sporazumima između Srbije i Turske očekuje se da bi, uz olakšan ulazak u zemlju, broj srpskih turista u Turskoj mogao dostići veće brojke, ali i da bi turski turisti i radnici mogli u većoj meri izabrati Srbiju, odn. Zlatibor kao svoju buduću destinaciju.

Uspešne promocije među zemljama Dalekog istoka daju za pravo turističkim radnicima na Zlatiboru da se nadaju povećanoj potražnji i na Bliskom istoku, tj. Turskoj. Kao presudni korak vide adekvatnu promociju, a kao prednost Zlatibora geografski položaj.

„Treba uraditi kvalitetnu promociju prilagođenu njihovoj kulturi i jeziku. Prvi korak biće nam prevođenje našeg sajta na turski jezik. Svakako ćemo se opredeliti i za neku regionalnu opciju, zbog blizine Bosne i Hercegovine i Sandžaka“, rekao je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Na Zlatiboru su neki od turskih državljana u skorije vreme pronašli posao.

„Ovde je veoma lepo, čist je vazduh i ima mnogo zelenila. Svakako bih savetovao mojim sunarodnicima da posete ovo mesto. Nisam bio nigde u Srbiji osim Zlatibora, ali deluje mi da je život lakši nego u Turskoj“, kaže Tarik Daštemir, poslovođa na jednom gradilištu.

Prilagođavanje na Srbiju nije bilo teško Uruu iz Gazijantepa, koji je četiri godine živeo i studirao u Bosni i Hercegovini.

„Imao sam druga u Srbiji i na njegov savet sam došao. Lakše je živeti ovde, u Turskoj su mnogo nervozniji zbog posla. Ovde je lakše razgovarati s ljudima, otići na kafu“, kaže Uru Boz.

Kao aduti u privlačenju turskih turista ističe se i veza između nacionalnih kuhinja ove dve zemlje, kao i olakšan transport iz Beograda.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.