Zlatarfest u promociji turizma na Zlataru (VIDEO)

NOVA VAROŠ – Zlatar iz godine u godinu postaje sve atraktivnija turistička destinacija Zapadne Srbije. Šire se smeštajni kapaciteti, a u svrhu promocije, već šest godina organizuje se i manifestacija “Zlatarfest”.

U Zapadnoj Srbiji, oivičena rekama Lim, Uvac, Mileševka i Bistrica, smeštena je planina Zlatar. Umereni spoj mediteranske i planinske klime, sa vise od 250 sunčanih  i 100 snežnih dana, Zlatar je idelano mesto za boravak.

„Ono što može svako očekivati kad dođe na Zlatar su gostoprimivi domaćini i moćne četinarske šume Zlatara, a nezaobilazni su poseta kanjonu Uvca i beloglavom supu. Kad se nadišu zlatarskog vazduha, probaju pitu od heljde, zlatarski sir, rakiju i med onda je jasno zbog čega ljudi dolaze na Zlatar i zašto je on zlata vredan“, kaže direktor Turističke organizacije Zlatar Branko Pucarević.

Za turističke radnike znak da su na pravom mestu i na dobroj visini su i statistički podaci. Zlatar se proteklih godina vratio na mapu nezaobilaznih destinacija Zapadne Srbije.

„O tome svedoči i podatak da je samo u prvih nekoliko meseci ove godine ostvareno 36 hiljada noćenja. Kada to uporedimo sa  2012. godinom, kada je svega ostavareno od tri do četiri hiljade noćenja, onda je jasno koliko se na Zlataru radilo“, navodi Pucarević.

Intenzivno se radi i na proširenju smeštajnih kapaciteta, jer je turista sve više. U planu je, posle dugog niza godina, oživljavanje i RH centra na ovoj planini.

„Zadovoljni smo zato što smo mnogo uložili u razvoj turizma. Nama nema ništa preče od privrede, poljoprivrede i turizma. Bez ove tri oblasti nema održivog razvoja na ovim prostorima“, tvrdi predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Zlatarfest, manifestacija koja postoji već šest godina, osimišljena je kako bi promovisala potencijale zlatarskog kraja. Festival će i ove godine obeležiti bogat muzičko – zabavni program. Dara Bubamara zagrejala je publiku svojim hitovima, fascinirana, pre svega, klimom na Zlataru.

Sa novovaroškom publikom, ali i brojnim gostima, družiće se i Tropiko bend i Tribute Bijelo Dugme. Planirana je i regata Zlatarskim jezerom, kao i brojni drugi sadržaji.

 

You may also like...