Zlatar prepun gostiju za praznike (VIDEO)

ZLATAR – Veliki broj zaposlenih spojio je Sretenjske praznike i vikend i tako su napravili produženi odmor. Turistički centri prepuni su gostiju, a ovih dana rekordnu posetu beleži i planina Zlatar.

Sneg, sunce i veliki broj gostiju. Tako ovih dana izgleda planina iznad Nove Varoši, koja je u turističkom usponu poslednih nekoliko godina.

“Dolazimo ovde prvenstveno zbog ove šume, nema velike gužve, nije urbano, jođš uvek je ruralno, još uvek su ljudi drugačiji, I zato što je ovde vazduh durgačiji”, kažu turisti.

Foto:ZooMUE

Posetom gositju, tokom praznika, zadovoljni su i u Turisitčkoj organizaciji. Popunjenost kapaciteta je preko 90 odsto, I bukvalnose traži krevet više.

“Gosti su se za Zlatar opredelili iz više razloga. Jedan od razloga su cene koje su pristupačne i nisu se menjale u odnosu na novogodišnje. Smeštaj možete, u odnosu na kategoriju i uslugu, da pronađete  od 3.500 do 4.500 dinara u hotelu,od 30 do 60 evra su aprtmani, a vikend kuće se kreću od 80 do 120 evra. Sam duh planine je takav da možete da uživate, ne samo na skijalištu i sankalištu, nego i u šetnji planinskim stazama i da udišete ovaj vazduh. Za one sa viškom adrenalina, tu je vožnja kvadovima i motornim sankama”, kaže direktor Turističke organizacije Zlatar, Branko Pucarević,

Foto:ZooMUE

Za ljubitelje skijanja, i pored visokih temepratura, ima savim dovoljno snega na dve ski staze.

“Ova staza je po svojim karakteristikama plava, što znači da je pristupačna i za početnike i za iskusne, zahtevnije skijaše. Na skijalištu se nalaze licenscirani ski instruktori, što garantuje sigurno dobar uspeh početnicima. Ovde imaju i ski rentu, gde mogu iznajmiti skije i kompletnu ski opremu”, kaže ski instruktor, Salih Turkmanović.

Na stazama je oko 30cm utabanog snega, zahvaljujući i veštačkom osnežavanju, što garantuje da će do kraja moći da se skija.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.