Zlatar prepun gostiju za praznike (VIDEO)

ZLATAR – Veliki broj zaposlenih spojio je Sretenjske praznike i vikend i tako su napravili produženi odmor. Turistički centri prepuni su gostiju, a ovih dana rekordnu posetu beleži i planina Zlatar.

Sneg, sunce i veliki broj gostiju. Tako ovih dana izgleda planina iznad Nove Varoši, koja je u turističkom usponu poslednih nekoliko godina.

“Dolazimo ovde prvenstveno zbog ove šume, nema velike gužve, nije urbano, jođš uvek je ruralno, još uvek su ljudi drugačiji, I zato što je ovde vazduh durgačiji”, kažu turisti.

Foto:ZooMUE

Posetom gositju, tokom praznika, zadovoljni su i u Turisitčkoj organizaciji. Popunjenost kapaciteta je preko 90 odsto, I bukvalnose traži krevet više.

“Gosti su se za Zlatar opredelili iz više razloga. Jedan od razloga su cene koje su pristupačne i nisu se menjale u odnosu na novogodišnje. Smeštaj možete, u odnosu na kategoriju i uslugu, da pronađete  od 3.500 do 4.500 dinara u hotelu,od 30 do 60 evra su aprtmani, a vikend kuće se kreću od 80 do 120 evra. Sam duh planine je takav da možete da uživate, ne samo na skijalištu i sankalištu, nego i u šetnji planinskim stazama i da udišete ovaj vazduh. Za one sa viškom adrenalina, tu je vožnja kvadovima i motornim sankama”, kaže direktor Turističke organizacije Zlatar, Branko Pucarević,

Foto:ZooMUE

Za ljubitelje skijanja, i pored visokih temepratura, ima savim dovoljno snega na dve ski staze.

“Ova staza je po svojim karakteristikama plava, što znači da je pristupačna i za početnike i za iskusne, zahtevnije skijaše. Na skijalištu se nalaze licenscirani ski instruktori, što garantuje sigurno dobar uspeh početnicima. Ovde imaju i ski rentu, gde mogu iznajmiti skije i kompletnu ski opremu”, kaže ski instruktor, Salih Turkmanović.

Na stazama je oko 30cm utabanog snega, zahvaljujući i veštačkom osnežavanju, što garantuje da će do kraja moći da se skija.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.