Zlatar dobija nove sadržaje

ZLATAR, NOVA VAROŠ – Iz Turističke organizacije Zlatar najavljuju da će glavne aktivnosti biti usmerene ka poboljšanju i unapređenju celokupnog turističkog proizvoda Nove Varoši i Zlatara, ali i uvođenju novih turističkih sadržaja koji će značajno unaprediti ponudu u narednim sezonama.

Aktivnosti će posebno biti usmerene na dalju rekonstrukciju i revitalizaciju tradicionalnih turističkih manifestacija, kao i na nove projekte.

„Plan je razvoj novih turističkih proizvoda, posebno u cilju kreiranja segmenata i slow adventure ponude te razrada postojećih ali i izradu novih projekata u oblasti eko i etno turizma. U planu je i izgradnja Turističkog info centra koji bi u svom sklopu objedinjavao info-poslovnicu, kancelarije za marketing i razvoj kao i kancelariju za rukovodstvo“, kažu iz Turističke organizacije Zlatar.

Hodžina stena Zlatar

Jedan od projekata je i izgradnja pešačkih staza, za čije je realizovanje ovog leta potpisan ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, vrednosti 6 miliona dinara.

„Plan je izgradnja novih pešačkih staza sa mobilijarom, njihova signalizacija, kao i rekonstrukcija i signalizacija već postojećih. Dodatno, u planu je postavljanje novih bilborda sa motivima Zlatara, i novih ‘pametnih’ autobuskih stajališta“, navode iz TOZ-a i ističu da će jedan od prioriteta biti i ažuriranje baze podataka i bolja promocija privatnih smeštajnih kapaciteta.

foto.zoomue

U pitanju je, kako navode, objedinjavanje svih podataka o smeštajnim kapacitetima preko aplikacije e-turist, radi preciznog upravljanja podacima i kapacitetima, broju noćenja i posete tokom cele godine.

„To znači unapređenje saradnje sa privatnim stanodavcima, ugostiteljima, turističkim agencijama, hotelijerima i svima koji imaju direktne ili indirektne koristi od turizma, radi interesnog povezivanja i unapređenja poslovanja“, dodaju iz TOZ-a.

Svi ljubitelji prirode koji reše da odmaraju na Zlataru mogu koristiti i vaučere Ministarstva turizma, koji će delimično nadomestiti gubitke u poslovanju hotelima i vlasnicima apartmana i seoskih domaćinstava usled epidmeije korona virusa.

Ekapija, PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.