Zlakusa jedan od domaćina „Miholjskih susreta sela“

UŽICE – „Miholjski susreti sela“ održaće se u Užicu po treći put, a ugovor vredan 500 hiljada dinara potpisao je član Gradskog veća Miodrag Petković. Posle organizovanja ove priredbe u Kremnima i u Lunovom Selu, ove godine manifestacija će biti održana u Zlakusi. Nastupi pevačkih grupa, KUD-ova, prezentacija starih zanata i izložba proizvoda domaće radinosti, sportske discipline, kao i takmičenje dece u recitovanju, pisanju pesama i slikanju motiva sela obeležiće surete užičkih sela uz pehare, medalje i nagrade za učesnike takmičarskog dela programa.

“Ovogodišnji, treći po redu Miholjski susreti sela šansa su da pokažemo jedno novo lice Srbije – gostoljubivo, nasmejano, tolerantno, spremno na takmičenje, ali i da se pobedniku čestita”, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić, posle potpisivanja ugovora sa predstavnicima 95 lokalnih samouprava, koje su sredstva dobile po Javnom konkursu za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ u 2023. godini.

Za dve godine ovi susreti okupili su 1.800 sela i 250.000 učesnika i posetilaca, a ove godine u selima širom Srbije, očekuje se rekord sa 170.000 učesnika i posetilaca.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.