Život u prestonici zamenjen Sopotnicom (VIDEO)

SOPOTNICA – Tridesetosmogodišnji veterinar Aleksandar Mandić, život u Beogradu zamenio je pre četiri godine za život u Sopotnici, učinivši puno na oplemenjivanju rasnog sastava stoke u ovom selu.

Aleksandar andić veterinar iz Sootnice
Foto: ZooMUE

Od svoje pete godine Aleksandar dolazi u Sopotnicu. Svaki raspust je provodio na selu sa svojom tetkom koja ga je naučila pre svega da voli životinje, ali i da brine o njima.

„Godinama je trajalo to da svake godine dolazim u Sopotnicu, ali 2016. godine ja sam se definitivno preselio ovde. Iznajmio sam kuću, ljudi su mi dali štale, uselio sam životinje i sada imam oko 70 ovaca“, kaže veterinar iz Beograda Aleksandar Mandić.

Od kada se doselio u Sopotnicu nije imao odmor, jedino ga braća odmene godišnje desetak dana kako bi negde otputovao. Radi kao veterinar, pa svakodnevno mora da obilazi farmere i brine o njihovim životinjama. A često se dešava da legne tek pred zoru.

„Moje radno vreme na terenu krece oko pet, šest popodne i na terenu sam dok sve ne završim, nikada se ne zna koliko će intervencija biti u toku dana. Nekada ujutru završim posao oko svojih životinja i odem na teren, uveče kada se vratim koliko god da sam umoran one moraju da budu nahranjene“, dodaje Aleksandar.

Ono što ovog veterinara izdvaja od ostalih odgajivača životinja je to što na svoje ovce ne gleda kao na ekonomski isplative životinje, već se prema njima ophodi kao prema kućnim ljubimcima.

„Svaka ovca u ovom stadu ima svoje ime, podatak od datuma rođenja do danas. Sve intervencije, sva njena jagnjenja. Ja to zovem ličnu kartu i zdravstveni karton“, istako je Aleksandar.

Kaže da mu nedostaje Beograd u kome žive njegovi bliski ljudi, ali ipak ne planira da život pored vodopada i životinja zameni beogradskim asfaltom.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.