Živa vatra i užički muzičari za bolnicu

UŽICE- Užička grupa Živa vatra  tokom humanitarne akcije i  prvog Užice Baby fest-a  prikupila je  sredstva i kupula 104 posteljine i 100 jastuka  za opremanje porodilišta,ginekologije i dečje hirurgije Opšte bolnice Užice. 

bebi-fest-1Miloš Nikolić na današnjoj konferenciji za novinare istakao je da Živa vatra poslednjih godina isključivo radi humanitarne koncerte ,kao i da će akcija pomoći užičkoj bolnici biti nastavljena.

„Nastavljamo sa akcijom prikupljanja sredstava za nabavku dušeka za bolnicu.U predhodnoj akciji sakupljeno je 180.000 dinara,zahvaljujući koncertu i učešću užičkih muzičara u akciji,koji su donirali sredstva za nabavku posterljina i jastuka.Nadam se da ćemo uspeti da uspešno organizujemo i nabavku dušeka“,rekao je Nikolić.

Direktorka Opšte bolnice Užice Jelena Raković Radivojević zahvalila se svima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju.

„U bonici imamo 740 kreveta i nedovoljno sredstava da redovno obnavljamo dušeke na svim odeljenjima.Ovakve akcije doprinose boljim uslovima za boravak pacijenata u bolnici“,istakla je Radivojevićeva.

U akciju je uključen i Gradski kulturni centar ,a direktorka Jelena Vasović istakla je da će ova institucija inicirati da se u akciju uključe i grad Užice i Zlatiborski okrug.

You may also like...