Zimska poseta Zlatiboru odlična, gondolom se već vozilo preko 10.000 turista

ZLATIBOR-Tokom zimskog raspusta na Zlatiboru je dnevno boravilo oko 30 hiljada gostiju a popunjenost smeštajnih kapaciteta bila je preko 95 odsto,saopšteno je iz TO Zlatibor.
Najveće interesovanje posetilaca privukla je najduža panoramska gondola na svetu, koja je puštena u rad 11. januara. Za svega desetak dana od otvaranja, „zlatnom“ gondolom vozilo se preko 10 hiljada turista.

foto.to zlatibor

Iako je zimski raspust zvanično završen, na Zlatiboru i dalje boravi veliki broj gostiju. Snega ima oko 40 centimatara . U Ski-centru “Tornik“ za skijaše i bordere otvorene su plava i crvene staze, a u funkciji su staze i lift za početnike i polaznike ski škola. Posetiocima je na raspolaganju panoramska vožnja žičarom, kao i bob na šinama.Iako su tokom proteklog perioda najbrojniji bili domaći gosti, u narednim danima očekuje se veći priliv gostiju iz regiona. Republika Srbija otvorila je svoje granice za državljane Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske i Albanije, pa turistima koji dolaze iz ovih zemalja nije potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju. Sudeći po rezervacija koje beleže hoteli i drugi smeštajni objekti u narednom periodu biće najviše gostiju iz Crne Gore i Bosne i
Hercegovine,navodi se u saopštenju TO Zlatibor.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.