Ženski fudbal se igra srcem (VIDEO)

POŽEGA – Kada kažemo fudbal prvo pomislimo na muški sport, ali da fudbal ne podrazumeva samo mušku ekipu pokazao nam je ženski fudbalski klub iz Požege koji postoji već sedam godina.

Prvi ženski fudbalski klub na teritoriji opštine Požega počeo je sa radom 2014. godine, on danas broji oko 50 članica. Ovaj klub takođe trenira i dečake do 12 godina, a prema rečima trenera kada je u pitanju rad na treninzima muški i ženski se razlikuju samo po ambicijama.

fudbalerke Požega
Foto: ZooMUE

„Ambicija devojčica je da tu budu neko vreme, da se zabavljaju, druže. Dok dečaci počinju sa ambicijama da budu vrhunski fubaleri i to je najveća razlika između ženskog i muškog fudbala“,kaže trener ženske fudbalske ekipe Dejan Vukotić.

U ženskom fudbalu novca nema, ali veliki broj devojčica odlučuje se za ovaj sport samo iz ljubavi prema njemu.

„Fudbal treniram zato što ga volim, ne iz finanskijskih razloga i uvek ću ga trenirati samo iz ljubavi“, rekla je fudbalerka Ana Nikolić.

„Moja ljubav prema fudbalu je baš velika, volim da ga igram i ne znam šta me može sprečiti da prekinem“, dodala je fudbalerka Anđela Milčanović.

Među ženama često ima rivaliteta, jer su po prirodi temperamentnije od muškaraca pa svaka želi da bude najbolja, ali u požeškoj ekipi sve devojke igraju kao jedna, kako kaže trener nema mesta za ljubomoru. A ono sto u ovom sportu najviše razlikuje devojčice od dečaka je to što one fudbal shvataju na drugačiji način od dečaka.

„One su shvatile da je fudbal sport kao hobi, zabava i druženje, a ne izvor egzistencije“, istakao je trener.

Prema rečima trenera Dejana Vukotića veoma je teško biti trener ženskoj fudbalskoj ekipi, ali uz mnogo truda sve je moguće. A za uspešan trening Dejan ima poruku.

„U trenažnom procesu devojčica morate da uspete sa jednog aspekta a to je, treniraj me kao fudbalerku, tretiraj me kao damu“, zaključio je Dejan.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.