Ženski centar u akciji za SOS telefon (video)

UŽICE-Povodom kampanje Potpisujem za primenu Konvencije Saveta Evrope protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici,aktivistkinje Ženskog centra Užice organizovale su uličnu akciju tokom koje su delile propagandni material i prikupljale potpise Užičana na razglednicama koje cjhe biti upućene političarima na lokalnom i republičkom nivou.

 

Moto kampanje Potpisujem u ovoj fazi je “Obećali su nam sigurne kuće,SOS telefone i krizne centre za žrtve silovanja-Niko ne voli prazna obećanja”.

“Grad Užice je odvojio 500 hiljada dinara za uspostavljanje SOS telefona,ali se do sada ništa nije uradilo na realizaciji tog projekta.Upozoravamo nadležne da su Konvencijom Saveta Evrope predviđene sveobuhvatne mere zaštite za žene žrtve nasilja, u koje  spada i SOS telefon”,kaže Radmila Gujaničić iz Ženskog centra Užice.

Ona naglašava da se u Srbiji malo pažnje i malo sredstava odvaja za preventivne aktivnosti zaštite žrtava nasilja u porodici.

“Preventivne aktivnosti u početku koštaju više,ali će se vremenom  smanjivati troškovi za postupanje institucija”,ističe Gujaničićeva.

Građani Užica potpisivali su se na razglednicama izražavajući na taj način podršku primeni Konvencije Saveta Evrope i uspostavljanju SOS telefona i prihvatilišta za žrtve nasilja u Užicu.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.