Zeleno-levi front Užice: Ostavke potvrda manipulacija

UŽICE – Zeleno-levi front Užice objavio je saopštenje povodom nedavne ostavke načelnika za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti, Milana Stanimirovića. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Ostavke pojedinih funkcionera lokalne samouprave čije su pozicije i nadležnosti povezane sa programom “Prestonica kulture” predstavljaju jasan dokaz manipulacija javnim novcem od strane gradske vlasti na koje je Zeleno-levi front Užice ukazao javnosti. Nakon što smo tokom februara razotkrili koruptivne radnje vlasti prilikom izbora scenariste i reditelja u okviru programa “Prestonica kulture”, a zatim i sumnjive radnje prilikom rekonstrukcije Velike sale u Gradskom kulturnom centru, lokalna vlast se još uvek nije obratila javnosti i objasnila ove sumnjive poslove.

Međutim, u petak 1. marta je načelnik Gradske uprave za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti, Milan Stanimirović podneo ostavku, a na mesto VD načenika imenovana je Nataša Vukašinović. Informaciju o odlasku načelnika najveće gradske uprave, lokalna vlast
nije saopštila javnosti već je samo na sajtu grada navela ime novog vršioca dužnosti. Sada već bivši načelnik je među zaposlenima važio za vrednog i poštenog službenika koji nije želeo da učestvuje u “prljavim” radnjama lokalne vlasti. Neke od brojnih nadležnosti ove gradske uprave su poslovi kulture i upravljanja imovinom grada, pa verujemo da je bivši načelnik, kada je uvideo razmere sadašnjih i budućuh zloupotreba u okviru programa “Prestonica kulture”, pobegao glavom bez obzira, ne želeći da se njegovo ime dovodi u bilo kakvu vezu sa manipulacijama javnim novcem.

foto.zoomue

Pored ostavke načelnika uprave, do Zeleno-levog fronta su stigle informacije o ostavci predsednika Skupštine grada, Branislava Mitrovića, na mesto koordinatora radne grupe za pripremu i sprovođenje programa Prestonica kulture Srbije. Navodno je i koordinator radne grupe, koji je od početka učestvovao u osmišljavanju programa i sada u njegovoj implementaciji, ustuknuo pred razmerama korupcije, ali je ostavku morao da povuče pod pritiskom gradonačelnice.

Vesti o ostavkama funkcionera povezanih sa programom “Prestonica kulture” potvrđuju tvrdnje o manipulacijama javnim novcem koju je razotkrio Zeleno-levi front Užice i predstavljaju malu pobedu građana u borbi za javni interes i odgovornost nosioca javnih funkcija. Zeleno-levi front
će nastaviti da istražuje zloupotrebe lokalne vlasti, da ukazuje na koruptivne šeme i da javnost obaveštava o tome“, navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.