Zeleno-levi front: „Podrška radnicima Bioktoša“

UŽICE – Povodom zahteva radnika JKP Bioktoš za povećanje ličnih dohodaka gradski odbro Zeleno-levog fronta objavio je saopštenje koje prenosimo u celosti.

„Užički odbor Zeleno-levog fronta pruža punu podršku protestu radnika JKP Bioktoš koji su se okupili ispred gradske kuće u Užicu kako bi izrazili nezadovoljstvo visinom zarade, toplim obrocima, regresima, kao i lošim upravljanjem preduzećem. Oko 130 radnika su u razgovoru sa zamenikom gradonačelnice Dragoljubom Stojadinovićem izneli svoje zahteve i probleme uzrokovane nestručnim upravljanjem stranački postavljenih, nekompetentnih rukovodilaca i najavili mogućnost obustave rada ukoliko se u narednih desetak dana ne postigne dogovor.

Problemi okupljenih radnika uključuju brojne afere koje potresaju javno-komunalno preduzeće, između ostalih stranačko zapošljavanje nekompetentnih lica na rukovodećim pozicijama, kao i smanjen broj i nepovoljan materijalni položaj izvršilaca. Užički odbor Zeleno-levog fronta pozdravlja borbu radnika JKP Bioktoš za dostojanstven život. Smatramo da je nekolegijalnost rukovodstva JKP Bioktoš sa svojim izvršiocima koji su srž preduzeća sramna i za svaku osudu. Takođe, apelujemo na predstavnike lokalnih vlasti da urade sve što je u njihovoj moći da se izneti problemi radnika uspešno i u što kraćem roku reše, i da se u procesu rešavanja uzme u obzir koliko su usluge radnika komunalnog preduzeća bitne
za vitalno funkcionisanje grada i građana“, navodi se u saopštenju.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.