Zdrava Srbije Užice:Rekonstrukcija vodovodne mreže mora se naći u budžetu za narednu godinu

UŽICE-Gradski odbor Zdrave Srbije Užice zahteva od gradske vlasti da u budžetu grada za sledeću godinu izdvoji sredstva za rekonstrukciju dotrajale vodovodne mreže, kao kapitalnu investiciju , te da u što kraćem roku izradi projekat i rekonstruiše vodovodnu mrežu u 2023. godini.

foto.grad uzice

„Svedoci smo sve češćih kvarova, sve učestalijih pucanja vodovodne cevi u Beogradskoj ulici, koji u velikoj meri optrerećuju budžet JKP Vodovod gubicima na mreži, sanacijom kvarova i budžet grada stalnim i ponovnim krpljenjem ulica nakon izvedenih radova.

Sve što se dosada uradilo jeste, da bi se pokrili ti troškovi u više navrata je povećavana cena vode građanima koji najviše trpe, kako zbog čestih nestanaka vode tako i zbog povećanja cene koje se ponovo najavljuje i uvek se pravda ulaganjem u održavanje mreža, a koja je iz godine u godinu u sve lošijem stanju.

Problem koji imamo kao grad mora se pod hitno i valjano rešavati, s toga pozivamo predstavnike vlasti da u što kraćem roku izrade projekat za rekonstrukciju vodovodne mreže i da se isti i realizuje u 2023. godini“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Zdrave Srbije.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.