Zdrava Srbija: Decentralizacija najbolje rešenje (VIDEO)

SEVOJNO – Kandidat Zdrave Srbije za narodnog poslanika, ali i gradonačelnika Užica, Radmila Smiljanić kaže da je u 65. godini prvi put postala član jedne stranke jer u Srbiji, ali i gradu Užicu, ima mnogo problema koji zahtevaju hitno rešavanje.

U razgovoru sa građanima Sevojna Smiljanićeva je istakla da su godinama unazad političari imali priliku da reše probleme, ali da to nije urađeno i da je zbog toga sada teška situacija u svim oblastima društva.

„Mi u Užicu se borimo i po programu Zdrave Srbije za decentralizaciju. Jedino decentralizacija, koja je suštinska, a ne da nam neko iz Beograda ili nekog centra političke moći kaže šta treba Užicu. Takva decentralizacija nam ne treba“, rekla je dr Smiljanić i objasnila da suštinska decentralizacija podrazumeva saradnju seoskih mesnih zajednicama, ali i gradske opštine Sevojno sa Gradom Užicem jer oni zajedno znaju koja su najbolja rešenja za građane.

Vladan Virijević iz Zdrave Srbije istakao je da je, nažalost, gradska Opština Sevojno nefunkcionalna i pojasnio da je budžet ove opštine 18 miliona dinara, od čega na plate zaposlenih odlazi čak 15 miliona. On je dodao da to nije bio plan kada se raspisivao referendum za formiranje ove gradske opštine.

„Opština Sevojno je formirana kako bi se udomili stranački i politički kadrovi, kako bi sebi obezbedili plate na račun građana i Sevojna i Užica. Želimo da damo pravo građanima da na referendumu odlučuju koji su projekti prioriteti, koje projekte žele da rade u odnosu na to koliko sredstava imaju“, rekao je Vierijević za portal ZOOMUE i dodao da se kao odbornik u Skupštini grada uvek zalagao za raspravu o problemima Sevojna, ali da gradsko rukovodstvo nije imalo sluha za to.

Virijević je podsetio da su kroz Sevojno „prodefilovali“ brojni političari pa i sama premijerka, dato je mnogo obećanja, a malo toga je ispunjeno. Na predstojećim lokalnim izborima u Užicu Zdrava Srbija na listi ima tri odbornika iz Sevojna.

Član Glavnog odbora Zdrave Srbije Arsen Đurić smatra da je suštinska decentralizacija najbolje rešenje, jer nije u redu da svaki dan neki predsednik opštine iz Srbije putuje u Beograd i traži odobrenje nadležnih ministarstava za asfaltiranje nekog puta ili realizaciju nekog drugog projekta.

„Lično smatram da prvi put na izborima u Zlatiborskom okrugu, ali i u celoj Zapadnoj Srbiji, građani ne treba da imaju dilemu kome da daju svoj glas. Mi imamo stranku koja je formirana ovde, čije je sedište u Zlatiborskom okrugu i na čijoj je listi 50 kandidata za narodne poslanike iz Zlatiborskog okruga. Siguran sam da ćemo na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima dobiti maksimalnu podršku glasača“, rekao je Đurić.

Đurić je rekao da su svi oni, kojima je blizak program Zdrave Srbije, dobrodošli u ovu stranku bez obaveze da i formalno postanu njeni članovi. On je dodao da su svi odbori Stranke u celoj Srbiji autonomni i da će nakon izbora odlučivati sa kim će i da li će praviti postkoalciopne sporazume.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.