Zbogom selektore! (VIDEO)

UŽICE – Užice se oprašta od Radomira Antića. U knjigu žalosti ispred Gradske kuće ljubitelji fudbala i Antićevi poštovaoci mogu se upisati sve do petka od 7.30 do 16.00 sati i prislužiti sveću.

„Dragi selektore hvala ti na sportskim uspesima kojima si širio slavu svog Užica, ali posebno na ljubavi koju si pružio svom gradu, napisao je užički gradonačelnik Tihomir Petković u knjigu žalosti. Brojni Užičani i ljubitelji fudbala odaju poslednju počast velikom čoveku i iskrenom prijateljju. Fudbal je izgubio velikog stručnjaka, a grad Užice velikog prijatelja.

„Siguran sam da će mnogo vode proteći Đetinjom kroz ovu kotlinu dok se ne bude pojavio neko takvih ljudskih, intelektualnih i stručnih kvaliteta kao što je bio on“, rekao je pomoćnik gradonačelnika i potpredsednik GFK „Sloboda“ Nemanja Nešić koji je dodao da je svet fudbala njegovim odlaskom izgubio mnogo.

Radomira Antića sudbina je predodredila da bude uvek i u svemu najveći, a gde god da se nalazio nikada nije zaboravio Užice. Oni koji su imali čast da ga upoznaju kažu da je to velika čast i privilegija.

„Radomira Antića ću pamtiti kao selektora, kao velikog čoveka koji je predstavljao naš grad svuda u svetu. Mnogo mi je drago što sam imao priliku da ga upoznam i mogu da kažem koliko je bio veliki čovek“, rekao je kapiten GFK „Sloboda“ Aleksandar Cvetić .

Zbogom selektore

Radomir Antić prve fudbalske korake načinio je u užičkoj „Slobodi“. Jedini je trener koji je trenirao Real Madrid, Atletiko Madrid i Barselonu. Takođe je jedan od dvojice trenera koji je sedeo na klupi Barselone i Reala. Bio je selektor reprezentacije Srbije od 2008. do 2010. godine.

Antić je preminuo sinoć u Madridu u 72. godini. Nešić je rekao da je porodica najavila da bi na leto, kada prođe pandemija korona virusa, sahrana Radomira Antića trebalo da bude organiziovana u njegovom rodnom Užicu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.