Zbog manjka izvođača ugrožena građevinska sezona

NOVA VAROŠ – U budžetu Nove Varoši planirano je 150 miliona dinara za izgradnju i modernizaciju tridesetak kilometara lokalnih saobraćajnica, ali u lokalnoj vlasti strahuju kakav će biti nastavak građevinske sezone, jer su još od lane suočeni sa problemom nedostatka izvođača radova.

„Dok se najveći broj opština i gradova muči sa manjkom para, mi smo u apsurdnoj situaciji da punu kasu ne možemo da praznimo planiranom dinamikom jer nema izvođača“, kaže predsednik opštine Radosav Vasiljević.

On navodi da je prošla godina završena sa nerealizovanim ugovorima u vrednosti od oko 54 miliona dinara, koji su preneti u ovu godinu, a problem ih je sačekao i uoči ove građevinske sezone jer se na četiri javna poziva za izvođača radova niko nije javio.

„Reč je uglavnom o poslovima na hitnoj adaptaciji nekoliko značajnih putnih pravaca za koje su izdvojena sredstva od preko sedam miliona dinara. Na teritoriji naše opštine mehanizaciju su već uveliko pokrenule tri najveće firme u ovom delu Srbije, ali se na tenderima ne kandiduju i neka druga putarska preduzeća licencirana i osposobljena za ovu vrstu poslova. Kako saznajemo i ona su uglavnom opterećena dugovanjima, nedostatkom stručnog kadra, teške mehanizacije i slično“, kaže Vasiljević.

Novovaroške novine

You may also like...