Zbog kvara na kotlu đaci iz Pribojske Banje i dalje na raspustu

PRIBOJ – Prvi deo zimskog raspusta još uvek nije završen za učenike Osnovne škole „Nikola Tesla“  iz Pribojske Banje. Naime, niske temperature prouzrokovale su pucanje kotla koji školu snabdeva toplotnom energijom, zbog čeka su učionice ostale hladne te je doneta odluka da đaci sa nastavom krenu tek pošto kvar bude otklonjen. O celom slučaju obaveštena je Školska uprava iz Užica i Ministarstvo prosvete koji su dali saglasnot na odluku.

Direktor škole Nikola Tošić za “Novosti” kaže da majstori rade na otklanjanju kvara, međutim i da je kotao dotrajao te da njegova popravka teško ide.

„Gotovo četrnaest časova majstori su u sredu varili kotao, taman kada su posao priveli kraju on je pukao na drugo mesto. Odmah smo obavestili decu i nastavnike da nastave neće biti. Od Štaba za vanredne situacije dobili smo odluku da škola ne radi do okončanja radova na kotlovima, koju smo prosledili i u Ministarstvo prosvete“, ističe Tošić.

Lokalna samouprava obećala je da će obezbediti sredstva za nabavku novog kotla, s obzirom da je stari dotrajao i da uzrok trenutnog kvara nije ljudski faktor, navodi direktor škole.

Inače, škola u Pribojskoj Banji broji 72 učenika i najstarija je ne samo u gradu na Limu već i u jugozapadnoj Srbiji.

Novosti

You may also like...