Zbog havarije 15000 Užičana bez vode(video)

UŽICE-Usled pucanja magistralnog cevovoda koji snabdeva vodom visoke zone Užica,bez vode je trenutno 15 hiljada stanovnika ovog grada.

havarija vodovodHavarija se desila noćas oko 22 časa u užičkom naselju Koštica usled obilnih padavina koje su pokrenule klizište koje odavno postoji na tom mestu u ulici Svetozara Markovića.

“Ovo je najveća havarija na cevovodu koja nas je zadesila i ne verujem da će kvar brzo biti otklonjen.Vodovod je u saradnji sa gradom i ostalim komunalnim preduzećima preduzeo sve potrebne mere da građani što manje trpe zbog nastalog kvara.Do stabilizovanja vodosnabdevanja obezbeđen je dovoljan broj cisterni sa pijaćom vodom”,rekao je novinarima gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

Užička bolnica koja se snabdeva sa istog cevovoda ima vode.Rezervoari su puni za normalno snabdevanje u narednih 72 sata,rekao je Petković.

Zbog velike količine zemlje koju je voda izbacila sinoć je bio zatvoren saobraćaj iz Užica ka Bajinoj Bašti,koji je posle raščišćavanja osposobljen za saobraćaj.

ZooM

 

 

You may also like...