Dobili kredit od Fonda za razvoj na osnovu lažne dokumentacije

Užička policija je  nastavljajući rad na kontroli poslovanja preduzeća „MN Stil trejd“ DOO Užice,privela je Č.Š. (60), M.Š. (53) i G.L. (43) sa Zlatibora, kao i S.P. (68) iz Užica, zbog sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje službene isprave, na štetu Fonda za razvoj Republike Srbije.

Prema saznanjima policije osumnjičeni Č.Š. i M.Š. su, kao odgovorna lica preduzeća „MN Stil trejd“ DOO Užice, 2010. godine u nameri da svom preduzeću omoguće neosnovano dobijanje namenskog kredita, sačinili lažne isprave, a zatim ih dostavili Fondu za razvoj Republike Srbije, koji je ovom preduzeću, na osnovu lažnih isprava, po osnovu ugovora o kreditu uplatio iznos od 8.000.000 dinara.
Takođe, saslušan je G.L, koji je kao nadzorni organ nad građevinskim radovima preduzeća „MN Stil trejd“ DOO Užice, u nameri da pomenutom preduzeću omogući neosnovano dobijanje namenskog kredita, sačinio lažnu ispravu, overio je svojim inženjerskim pečatom, a zatim je predao osumnjičenom Č.Š, koji ju je dostavio Fondu za razvoj Republike Srbije.
Saslušan je i S.P, koji je kao nadzorni organ nad radovima na remontu i reparaciji mašina preduzeća „MN Stil trejd“ DOO Užice, u nameri da ovom preduzeću omogući neosnovano dobijanje namenskog kredita, sačinio lažnu ispravu, overio je pečatom svog preduzeća, a zatim je predao osumnjičenom Č.Š, koji ju je dostavio Fondu za razvoj Republike Srbije, navodi se u saopštenju Policijske uprave Užice.
ZooM
 
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.