Zbog „čudne“ državne međe u izolaciji 1700 Pribojaca

PRIBOJ – Naredbom inspekcijskih službi, oko 1700 žitelja Priboja, nalazi se u četrnaestodnevnoj samoizolaciji. Naime, policija je tokom ponedeljka, u gradu na Limu, pozivala građane koji su koristeći granični prelaz Uvac i boravili na bosanskoj teritoriju u periodu od 14. marta pa nadalje i obaveštavala ih da ne napuštaju svoje domove.

Retki prolaznici na gradskim ulicama u Priboju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Neobično iscrtana međa između Srbije i Bosne i Hercegovine, prouzrokovala je da veliki broj građana Priboja bude svakodnevno vezan za prelazak sa jedne na teritoriju druge države. Upravo ta činjenica prouzrokivala je da veliki broj žitelja grada na Limu mora u samoizolaciju, zbog opasnosti od pojave virusa COVID 19.

Prvi čovek opštine Lazar Rvović, gostujući na lokalnoj televiziji, naveo je da građani nemaju razloga za paniku. On je kazao da je sistem prepoznao sve koji su korististeći granični prelaz Uvac išli u Bosnu, te da će oni tokom naredna dva dana biti obavešteni od strane policije da ne napuštaju svoje stanove.

Ovo ne znači da su građani, koji su obavešteni od strane nadležnoh organa da moraju u samoizolaciju i zaraženi. Reč je o merama predostrožnosti, koje država preduzima kako bi se suzbilo širenje virusa COVID 19.

Inače, policija je i u Prijepolju počela da poziva građane koji su prelazili u Bosnu preko „Uvca“. Svi oni koji ne budu poštovali meru samoizolacije biće oštro sankcionisani.

U dve opštine Polimske doline, do sada nije registrovan nijedan slučaj oboljenja od virusa korona.

PP Media

You may also like...