Zaživeo Sistem 48 u Užicu (VIDEO)

UŽICE – U Užicu je zaživeo informacioni „Sistem 48 sati“ za najbrže rešavanje komunalnih problema sa kojima se suočavaju građani. Oni imaju mogućnost da na više načina komunikacije, porukama i pozivima, ukažu na problem u nadležnosti organa lokalne samouprave i javnih preduzeća i da u roku od 48 sati dobiju odgovor kada će problem biti rešen.

„Ovo je jedinstvena prilika koja donosi benefite za sve učesnike, za građane najpre, jer će se javljati samo na jednu adresu umesto dosadašnjih 29, a za nas rukovodioce jer ćemo moći da sagledamo nedostatke u svojim kolektivima i reagujemo na najbolji mogući način“, rekao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

On je naveo da će Sistem 48 konačno omogućiti građanima da ih neko čuje i da mora da im odgovori za tih 48 sati.

„Nećemo biti sposobni da rešimo sve probleme građana odmah, ali će oni znati šta sledi konkretno, neće biti prebacivani kao do sada sa jednih na druge, gde se neko pozivao na nenadležnost. I mi ćemo upravo zahvaljujući ovom sistemu biti u poziciji da reformišemo javni sektor kako bi konačno bio na usluzi Užičanima“, naveo je gradonačelnik.

 Građani problem mogu prijaviti popunjavanjem formulara na sajtu grada Užica www.uzice.rs, slanjem SMS-a na 065/933-48-48, pozivom na broj 031/592-448, slanjem e-mail poruke na sistem48@uzice.rs, preko android aplikacije Play prodavnica/ Moj grad / Užice i lično u Gradskoj upravi Užice, kancelarija 18A.

Sva pitanja i odgovori građana biće javno objavljivani na sajtu grada.

„Sugrađani će moći da prijave sve probleme iz okruženja. To znači da neće samo oni problemi koji su danas ponuđeni u aplikaciji moći da se prijave, mi ćemo pratiti zahteve i nadograđivati sistem i u hodu širiti lepezu zahteva i predloga koje građani upućuju lokalnoj samoupravi“, naveo je predsednik Skupštine grada Užica Branislav Mitrović.

Sistem 48 sati je nastavak procesa digitalizacije koji grad Užice sprovodi, a prema Mitrovićevim rečima, ima i podršku evropskih institucija kao što je Program Ujedinjenih nacija za razvoj – UNDP. Užice je jedna od prvih lokalnih samouprava koja od prošle godine korespodenciju sa svim odbornicima, većnicima, javnim preduzećima i ustanovama obavlja elektoronski.

 

You may also like...