Završna konferencija o Popisu 2011. na Tari (video)

TARA-Popis stanovništva ,domaćinstava i stanova 2011. bogatstvom sadržaja,metodološki i organizaciono prevazilazi sve ranije sprovedene popise,istaknuto je na završnoj konferenciji  na Tari koju je organizovao Republički zavod za statistiku s ciljem predstavljanja i analize rezultata poslednjeg popisa .

 

  “Mnoge aktivnosti I procedure su unapređene,a uvedene su I brojne novine kao što su intenzivna medijska kampanja,besplatne telefonske linije za pitanja građana,centralizovan izbor neposrednih učesnika u popisu.Po prvi put su prikupljeni podatci o beskućnicima,osobama sa invaliditetom,vanbračnim zajednicama,kompjuterskoj pismenosti I posedovanju računara”,istakao je direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović na konferenciji.

Vukmirović je naglasio I da je po završenom popisu objavljeno 30 knjiga,4 posebne publikacije Najčešća imena I prezimena,Popis I osnovci,Projekcije stanovništva Republike Srbije 2011.-2014. I Popisni atlas.Do kraja biće objavljeno 10 posebnih studija koje Zavod priprema u saradnji sa eminentnim stručnjacima.

Šef Odeljenja statistike Ujedinjenih nacija Srđan Mrkić naglasio je da je popis 2011. bio veoma uspešan.

“Posebna pažnja se sada mora obratiti na eksploataciju podataka I očuvanje njihove poverljivosti I privatnosti dostavljača podataka.Svi podatci imaju I vrednost za analizu socioloških I ekonomskih domena,ali I vrednost njihove dugoročne eksploatacije”,rekao je Mrkić na konferenciji.

Republički zavod za statistiku organizovao je završnu konferenciju na Tari ,koja traje do 20.juna, uz finansijsku pomoć EU.

Konferenciji prisustvuju I predstavnici EU,statističkih institucija iz Hrvatske,BIH,Crne Gore,Republike Srpske,Makedonije ,Mađarske I Albanije,kao I predstavnici  fakulteta I instituta.

ZooM

 

 

 

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.