Završetak autoputa Preljina – Požega pomeren za kraj juna sledeće godine 

BEOGRAD – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je obaveštenje o izmeni ugovora za nadzor nad izvođenjem radova na izgradnji autoputa E-763, deonica Preljina-Požega.

Kako je navedeno, neophodan je dodatni period angažovanja od 16 meseci jer radovi nad kojima se vrši stručni nadzor nisu završeni u predviđenom roku.

Konzorcijumu firmi koji je u avgustu 2019. godine, kada je počela gradnja deonice, angažovan na ovom poslu (Građevinski institut Centralna putna laboratorija doo Veternik, Makspro doo Zemun, Adomne doo Novi Sad i ABA professional doo Beograd), ugovor je sada produžen do 30. juna 2024. godine.

Shodno tome, povećana je i cena posla, sa 966,8 miliona, na 1,4 milijarde dinara.

Podsetimo, radovi na deonici Preljina-Požega, prema ugovoru sa izvođačem radova kineskom kompanijom CCCC, trebalo bi da budu završeni do kraja ove godine.

To je ponovio i resorni ministar Goran Vesić pre 10 dana prilikom obilaska radova na gradnji tunela Laz na ovoj deonici.


Prema njegovim rečima, tunelske cevi trebalo da budu probijena do kraja aprila.

– Probijanje drugog tunela na trasi, Munjino brdo, očekuje se do kraja godinе, kako bi kineski partneri pokušali da ispunе ono što smo sе dogovorili, da sе do kraja godinе završi ova dеonica autoputa – rеkao jе Vеsić.

E-KAPIJA

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.