Završeni radovi u Krvavcima i Ravnima (VIDEO)

UŽICE – Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević sa saradnicima danas je obišla školu u Krvavcima, u kojoj su nedavno završeni radovi na energetskoj sanaciji. Ona je obišla i nekoliko putnih pravaca u Ravnima i razgovarala sa meštanima tog užičkog sela.

Renovirana škola u Krvavcima
Foto: Grad Užice

Posle obilaska škole u Krvavacima, inače izdvojenog odeljenja OŠ “Aleksa Dejović” gradonačelnica je istakla da je veoma zadovoljna, jer kako je istakla ova škola pre samo par meseci izgledala je mnogo drugačije.

“Zahvaljujući projektu švajcarske vlade i Ministarstva rudarstva i energetike u okviru kog  je urađena sanacija tri škole i jednog vrtića vrednog  1,8 miliona evra, danas smo u prilici da se uverimo da su uslovi za boravak učenika i nastavnog osoblja odlični. Pored toga u momentima energetske krize kada nam je svaka ušteda značajna ovde će se i višestruko uštedeti u odnosu na prethodne godine.  Kroz pomenuti projekat zamenjena je stolarija, urađena spoljna izolacija i instaliran je novi kotao za grejanje.  U toku i su radovi na parternom uređenju za koje je grad izdvojio sredstva. Upravo ova škola može biti dobar primer onoga što želimo da uradimo u svim seoskim školama i čemu ćemo posvetiti posebnu pažnju”.

Renovirana škola u Krvavcima
Foto: Grad Užice

Prema njenim rečima cilj je u seoskim školama obezbediti što bolje i jednake uslove kakvi su u školama u gradu.

“Ali mi želimo da odemo i korak dalje, pa ćemo u narednom periodu  uraditi analize u svim seoskim mesnim zajednicama i u dogovoru sa roditeljima razmotriti gde postoji potreba za otvaranjem vrtića. Prvi ćemo već naredne godine imati u Karanu, ali se nadamo da će ih biti mnogo više. Pre svega nadamo se većem broju dece a naša je obaveza i dužnost da im obezbedimo što bolje uslove za odrastanje i školovanje”, zaključila je gradonačelnica Užica.

I poseta Ravnima deo je već ustaljenih aktivnosti u okviru kojih se kroz obilazak sela i direktan razgovor sa meštanima predstavnici gradskog rukovodstva upoznaju sa njihovim problemima.

“Znamo da je to u većini slučajeva putna infrastruktura , ali sam sigurna da ćemo kroz par godina govoriti i na mnoge druge teme, jer se iz godine u godinu radi sve više putnih pravaca i sve su brojnija naša sela u kojima privodimo kraju taj veliki posao. Radili smo i radimo i dalje i ovde u Ravnima gde je tokom protekle dve godine asfaltirano 10 putnih pravaca a u ovoj meštani su po svojim zahtevima i udruženim sredstvima sa gradom dobili još 7 asfaltiranih puteva. Oko 10 miliona dinara vredni su radovi na putnoj infrastrukturi u ovoj godini i ono što takođe moram da pomenem je da smo još tri miliona dinara opredelili za rekonstrukciju i asfaltiranje mosta u centru sela. Opredelili smo i oko milion dinara za nabavku i ugradnju novog kotla za grejanje u osnovnoj školi”.

Milivoje Ojdanić, meštanin Ravni ističe da je veoma zadovoljan jer je kako kaže na pola godine do penzije dočekao asfalt.

“Znam da ne možemo svi odjednom dobiti asfalt i da se radi svuda, zato sam zadovoljan urađenim i nadam se da ćemo naredne godine završiti ovaj put. Imamo dobru struju, vodu, telefon a sada i put. to je ono osnovno što nam je potrebno. sve drugo su manje investicije i lakše ćemo ih realizovati”.

Put u Ravnima
Foto: Grad Užice

Gradonačelnica se meštanima zahvalila na strpljenju, razumevanju i dobroj saradnji i pozvala ih da i dalje svojim idejama i predlozima a u saradnji sa gradom, unapređuju uslove za život u ovoj mesnoj zajednici.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.